Senderisme

Itinerari interpretatiu al Parc Natural de l´Alt Pirineu

Comapedrosa i l´estany Negre a l´Alt Pirineu

S´ha posat en servei un itinerari transfronterer, de caire interpretariu de la natura, gràcies a l´acord entre el Parc Natural de l´Alt Pirineu i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, i que comunica els refugis de Vallferrera -la Molinassa-  i de Comapedrosa.

El recorregut transcòrre per llocs tant singulars com l´estany Negre, els estanys d´Ascorbes, …

Us detallem la noticia: Té una longitud de 10,7 km.

El recorregut és una iniciativa conjunta del Parc Natural de l’Alt Pirineu (Catalunya) i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra) i circula per llocs tan bells i singulars com l’estany Negre, els estanys d’Ascorbes, el pla d’Arcalís o el pla de Boet, i ofereix una introducció perfecta a l’alta muntanya pirinenca.

La senyalització d’aquest itinerari interpretatiu es basa en la presència de 20 senyals plàstic reciclat. Cada senyal mostra un pictograma diferent, el qual permet interpretar, mitjançant un llibret específic que es pot obtenir gratuïtament en qualsevol dels dos refugis, els principals elements i temàtiques que sorgeixen al llarg del recorregut: elements d’origen glacial, flora i fauna d’alta muntanya, activitats i infraestructures tradicionals, etc.

El llibret, de mida de butxaca, és fàcil de transportar i consultar, i es pot llegir en qualsevol dels dos sentits. Es recomana, perquè pugui tenir una vida útil el més llarga possible, que es reculli en un refugi i, un cop finalitzat el recorregut, es deixi a les instal·lacions de l’altre refugi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.