Notícies i Novetats / Novetats al mercat

La Garrotxa, balanç de 10 anys de turisme sostenible

Un estudi encarregat per diverses entitats -el consell comarcal, Turisme Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa-, a l´empresa Advanced Leisure Services, ha pogut valorar l´impacte econòmic dels darrers 10 anys -període de 2001 a 2010-, que ha tingut el turisme en la zona.

L´any 2001 La Garrotxa va obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible(CETS) i es evident, i les dades així ho demostren, que hi ha hagut un creixement i creació de riquesa, basat en uns criteris de respecte al medi natural.

Infraestructura turística. Els apartaments turístics han tingut un creixement 468 places, i 31 establiments; el turisme rural ha crescut en 67 nous establiments -ara hi han 116-. L´oferta de cases de colònies, albergs de joventut i granges escola, s´ha mantingut i l´oferta de locals de restauració ha tingut un notable augment, uns 132 negocis nous.

Tipologia del visitant. Majoritàriament son d´origen català -mes del 40% provenen de Barcelona i la zona metropolitana-, seguits de Madrid i València, segons les enquestes que s´han realitzat. Al 2010, han sigut mes de 355.000 persones, havent-se donat un augment interanual superior al 2%.

Motivacions del visitant. El motiu principal es gaudir de la natura -quasi un 70%, encara que si sumem les atretes pels volcans, serien un 76%-. De forma mes secundària, son poder descansar -un 32%-, conèixer el patrimoni cultural -un 25%-.

Impacte econòmic i laboral. A nivell d´ingressos econòmics per la zona, s´estimen en 700 milions d´euros generats pel sector turístic en aquests deu anys, i en una creació de mes de 8.600 llocs de treball, en el maeix període.

Impacte Turisme La Garrotxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.