Activitats populars

Comarca del Gironès: nou calendari d´activitats a l´aire lliure pel 2012

L´àrea de turisme del Consell Comarcal del Gironès ha presentat el calendari d´activitats populars per aquest any, centrades en activitats de senderisme/passejades per les seves contrades que seran organitzades per Guies de Natura del Gironès, amb un petit cost, i activitats populars com fires i mostres, que poden ser de l´interès de qualsevol persona amb ganes de conèixer el territori i els seus recursos naturals, culturals, …

Us fem arribar la informació facilitada pel Consell Comarcail del Gironès, així com el material de les activitats.

“El conseller comarcal de l’àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Joaquim Roca, i del president de l’Associació de Guies de Natura, Cesc Compte, han presentat, avui, el catàleg-calendari d’enguany de “Gironès, Terra de Passeig” amb la reedició de la programació anual de “Passejades d’esdeveniments” i “Senderisme 2012”, respectivament.

Ambdós productes turístics engloben una oferta anual que recull les propostes dels 27 municipis del Gironès, amb més de 60 esdeveniments per gaudir de la comarca i 22 sortides programades per conèixer el territori.

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, amb la col·laboració dels 27 ajuntaments de la comarca, ha editat un any més el catàleg-calendari “Passejades d’Esdeveniments 2012”, que té per objectiu donar a conèixer totes aquelles propostes de fires, festes i esdeveniments singulars, amb interès turístic, que s’organitzen a la comarca. Ja són 8 anys d’un producte turístic que sinergia el territori, a partir dels acords dels municipis sota la gestió del Consell Comarcal del Gironès.

Enguany es presenta una edició del calendari, amb 60 esdeveniments, gairebé el triple que en la seva primera edició l’any 2005 que contava amb 24 esdeveniments, el que suscita que som una comarca viva, amb ganes de fer coses i amb plena confiança amb el sector turístic per dinamitzar l’economia dels nostres municipis.

Tots els esdeveniments, inclosos al calendari, suggereixen, com a valor afegit, un punt d’interès o una activitat complementària a la proposta, que fem des del Centre de Visitants del Gironès, per tal de donar a conèixer més el municipi que l’organitza i així afavorir més la descoberta turística de la comarca del “Gironès, Terra de Passeig”.

El calendari proposa esdeveniments ben consolidats a la nostra comarca com la Fira de l’embotit de Bescanó, la Fira comarcal de Primavera de Campllong, la Fira d’Artesania i Locomoció de Fornells de la Selva, el Girona, temps de flors, la Fira-Mercat de la Terrissa Catalana de Quart, puntualitzant que el 2011 no es va fer perquè estaven en procés de canvi i que el 2012 torna amb més força que mai i amb nova data, la primavera en lloc de l’hivern, concretament els dies 5 i 6 de maig, que coincideix amb la Intermón Oxfam Trailwalker 2012, la cursa solidària al llarg de la Via Verda que trepitja diferents municipis del Gironès, com són Bescanó, Salt, Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva i Llagostera, on des del Gironès hi esperem una bona representació d’equips participants.

També els esdeveniments gastronòmics i els esdeveniments culturals de música i teatre hi tenen cabuda, com el Mercat Ecològic de Sant Martí Vell, la Setmana Gastronòmica que organitza l’Associació d’Hostaleria Girona Radial a diferents pobles del Gironès, les jornades de cuina de festa major i el Mercat Romà de Llagostera, jornades de cuina de caça i pesca a Cassà de la Selva, la fira del pa i la xocolata a Sant Gregori, i parlant de teatre podríem citar l’Escenaris i l’Emergent, com a propostes singulars que s’organitzen des de l’àrea de cultura del Consell Comarcal del Gironès, així com el Festival de Teatre Temporada Alta que ja és un festival de renom internacional i d’orgull pel nostre territori… i així fins un total de 60 esdeveniments amb la voluntat de vincular les tradicions del territori amb el fet de generar activitat turística.

Una gran novetat enguany és la fira del pa i el formatge que organitza l’Ajuntament d’Aiguaviva, un municipi que una vegada consolidada la seva fira de templers i festa medieval de Sant Joan, comença l’aventura de proposar-nos una fira que lliga el municipi amb tradició de productes alimentaris que ja venen originats pel seu entorn gòtic del barri vell.

Els esdeveniments presents en el catàleg tenen interès mes enllà de l’àmbit local o comarcal, per la qual cosa, poden atreure visitants que aprofitaran per fer una estada a la comarca optant entre allotjament rural de gran qualitat i allotjament hoteler familiar o de cadenes de renom. Per tant, també hi ha la nostra recomanació i servei de reservar-los un cap de setmana extraordinari i complert amb activitats que poden iniciar-se al Centre de Visitants del Gironès per ubicar, situar i despertar passió per la comarca i després fer un paquet d’esdeveniment, cuina del territori, passejades de natura, visites culturals …

Enguany també s’hi ha afegit la proposta per a tot l’any de Senderisme Guiat, que ja fa anys varem coordinar amb els Ajuntaments un total de 36 rutes per passejar per a la comarca del Gironès, les quals estan editades en un catàleg específic per idiomes, que confiem reeditar i ampliar properament, però avui els presentem amb una proposta clau de 22 rutes guiades amb data fixa i sortida garantida.

Aquesta interessant proposta que va de la ma de l’Associació comarcal de guies de natura per fer passejades a peu acompanyades dels guies que ens expliquen que “No és el mateix mirar que veure” i per tant ens proposen olorar, trepitjar, sentir i emocionar-nos amb els nostres 27 municipis.

Les excursions programades pels diumenges a les 10.00h ens proposen una passejada de natura i salut lligada estretament al territori, on podrem descobrir des de unes gorgues alveolars de CANET D’ADRI, al volcà que té el cràter més gran a BESCANÓ, l’origen de la comarca anant a la muntanya de Sants Metges a SANT JULIÀ DE RAMIS, trobar una ermita amagada a VILABLAREIX, la vall d’en Xuncla de SARRIÀ DE TER, una ruta d’arbres amb tast de xocolata a BORDILS, una passejada entre herbes de marge i aromes de celler amb un tast de vins a SANT JORDI DESVALLS, … i així un munt de passejades.

Passejades d’esdeveniments, manté el format plegat, en forma d’acordió, per tal que es pugui portar al moneder o la cartera al llarg de l’any. Les passejades a peu guiades estan descrites en un format targetó. Aquest material es podrà trobar principalment a l’Oficina Comarcal de Turisme, ubicada al Centre de Visitants del Gironès, i altres oficines de turisme vinculants, així com els allotjaments hotelers, extrahotelers i rurals de la comarca i també es farà difusió a associacions, grups i col·lectius catalans i agències de viatges receptives.

Qualsevol persona que vulgui saber més sobre aquests esdeveniments i altres ofertes i serveis turístics que ofereix el Gironès, pot consultar la pàgina de Gironès, terra de passeig http://www.turismegirones.cat o bé dirigir-se a qualsevol del punt digitals d’informació turística ubicats a la comarca. També és pot sol·licitar la tramesa d’informació per correu electrònic.”

Calendari Passejades 2012

 Calendari Esdeveniments 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.