Notícies i Novetats / Senderisme

Nou itinerari senyalitzat a Folgueroles

Recollim la notícia facilitada per l´Espai Natural de les Guilleries-Savassona, a finals de febrer del 2012.

L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona disposa d’un nou itinerari senyalitzat: el Torrent del Lledoner, al municipi de Folgueroles. Es tracta d’un recorregut curt i agradable que connecta les fonts que afloren als marges del torrent de Folgueroles i del torrent del Lledoner.

Les fonts són en la seva majoria deus naturals que varien el seu cabal en funció de la importància de les pluges de l’any, cosa que fa que d’algunes d’elles no ragi aigua de forma permanent.

 Aquest clar exemple de la dinàmica de l’aigua s’acompanya d’elements que mostren com tradicionalment l’home ha gestionat aquest valuós recurs, com ara la presa de la Font Trobada o els horts de Folgueroles. D’aquesta manera la ruta condueix a reflexionar sobre la necessitat de l’aigua per donar pas a la vida, ja sigui per regar parcel les d’horta o per donar par a una exuberant vegetació de ribera i d’ambients humits que constitueix l’habitat de gran diversitat d’espècies de fauna.

Granotes verdes, salamandres, i ànecs coll verd s’amaguen entre canyes i bogues als medis aquàtics i els petits esquirols i ratolins de bosc troben refugi entre els freixes, verns, salzes, pollancres i aurons que vesteixen el torrent tot recollint pinyes i avellanes per passar l’hivern.

L’Itinerari és també una ruta d’interès fotogràfic. Els clar-obscurs del Torrent del Lledoner encisen amb racons d’especial bellesa i les senzilles fonts conserven un encant intemporal que convida a aturar-se un moment i escoltar el suau rumor de l’aigua.

El Centre d’Informació de l’Espai Natural a la Plaça Verdaguer de Folgueroles ofereix una magnífica cloenda a aquest itinerari amb una didàctica exposició sobre els elements d’interès de l’Espai Natural de les Guilleries -Savasssona.

Font de la informació

Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Data de la notícia 24/02/2012

Enllaç notícia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.