Notícies i Novetats

S´amplia la Via Verda al Ripollès

Per fi, s´ha arribat a un acord entre les autoritats per enllestir el tram de Via Verda, que portaria de Sant Joan de les Abadeses fins Setcases. Les dificultats de proposar un recorregut a prop de Llanars i Vilallonga de Ter, han retardat l´acord, tot i que algunes obres no s´enllestiren fins el 2014.

Us fem arribar la notícia publicada al diari EL PUNT, el 01/04/2012:

Generalitat, Consell Comarcal i ajuntaments arriben a un acord pel traçat entre Vilallonga i Sant Joan de les Abadesses

Es farà el projecte fins a Setcases, però l’obra no començarà abans del 2014

01/04/12 02:00 – vilallonga de ter – Oriol Mas

La Generalitat, el Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments implicats han arribat a un acord per desencallar la construcció de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases. El projecte del tram entre Sant Joan de les Abadesses i Vilallonga de Ter no tenia el consens del territori, per desacords en punts del traçat urbà a Llanars i Vilallonga, on es preveia fer la via verda al costat del riu. Després de diverses reunions, s’ha refet el recorregut de manera que es desplaci cap a la carretera, i s’ha arribat a un acord que permetrà a la Generalitat avançar en la tramitació ambiental de l’estudi informatiu i llavors començar a redactar el projecte constructiu. En total, seran 16 quilòmetres i costarà cinc milions d’euros, i passarà per Sant Joan, Sant Pau de Segúries, Llanars i Vilallonga.

El tram entre Llanars i Vilallonga s’incorporarà en el projecte posterior entre Vilallonga i Setcases, que segons l’acord també es tirarà endavant. Aquest abril s’adjudicarà la redacció de l’estudi informatiu. L’objectiu és que la tramitació dels dos trams estigui enllestida el 2014 i que aleshores es puguin començar les obres. El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha destacat que aquesta via “l’hem pactat entre tots, perquè és un projecte amb molt de valor des del punt de vista turístic”.

 D’altra banda, el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, ha afirmat que el tram entrarà dins el Consorci de les Vies Verdes, i que “serà un incentiu i un atractiu molt important per portar turisme aquí”, i que l’objectiu per a més endavant serà connectar-lo fins a Olot, i així poder fer el recorregut complet de Setcases a Sant Feliu de Guíxols.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.