Notícies i Novetats / Senderisme

Volta per l´Ardenya, nova iniciativa

Fa pocs mesos, un incendi sembla que provocat va tornar a fer molt de mal en aquesta zona del Baix Empordà-Gironès. Malgrat això, els responsables de turisme dels municipis de l´entorn del massís de l´Ardenya, han volgut potenciar els atractius pels practicants del senderisme i la btt.

Aprofitant la seva proximitat a nuclis de gran afluència turística, no dubtem que tindrà un impacte.

Us fem esment de la notícia apareguda al Diari de Girona, avui, 23/06/2012:

L´Ardenya-Cadiretes es promocionarà en una ruta

Amb un dinar de germanor així és com celebraven ahir entre tècnics, regidors i membres del Consorci d’Ardenya-Cadiretes, la culminació d’un projecte de promoció turística d’aquesta zona que transcórrer per les comarques de la Selva, el Baix Empordà i el Gironès. I és que a partir del mes de setembre el Consorci comptarà amb la Volta de l’Ardenya, ruta que es podrà fer a peu o en bicicleta de 93 quilòmetres i que transcorrerà per zones boscoses i pels set municipis que en formen part.

L’àmbit de l’Ardenya-Cadiretes comprèn els municipis de Caldes de Malavella, Llagostera, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Vidreres i Tossa de Mar. I és en aquest últim municipi on va tenir lloc ahir la trobada dels tècnics, regidors i membres del Consorci, en concret, a Sant Grau. El president Francesc Nadal va destacar que el motiu del dinar era “agrair” la feina feta per tots els implicats en el producte turístic i com va destacar Eduard Adrobau, vicepresident del Consorci la ruta és una idea que es va començar a moure fa un any però “en no tenir recursos, fent hores i la bona voluntat dels regidors i tècnics s’ha aconseguit fer la ruta, tot voluntàriament”.

Canviar l’oferta turística

L’objectiu de la ruta és dinamitzar el massís, segons Adrobau així com també canviar l’oferta del model turístic de la zona i potenciar “l’entorn de cultura, història i natura” i per això, transcorrerà i donarà a conéixer els espais tant dels pobles de primera línia de costa com els de segona. I segons Nadal, el Consorci també té com a objectiu “gestionar el Massís i treure’n profit econòmic per dinamitzar els municipis sobretot en l’actual època de crisi i incertesa”. La ruta es presentarà a partir del setembre i de cara a la tardor, es podrà transcórrer l’Ardenya-Cadiretes des d’un altre punt de vista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.