Activitats populars / Notícies i Novetats

Mostra de Cinema de Muntanya i Aventura 2012, de Figueres

Arribem, aquest 2012,  a l´onzena edició de la Mostra de Cinema de Muntanya i Aventura, que organitza el Centre Excursionista Empordanès.Aquest any la Mostra es durà a terme del 15 de novembre fins l´1 de desembre.

De manera molt breu us fem arribar el programa, ja que no apareix a la web un detall mes acurat de la programació.

Adjuntem la programació detallada de la Mostra, així com un la programació resumida i un plànol del lloc on es faran les projeccions.

Programa Mostra

Programació i plànol

PROGRAMACIÓ

Dijous 15 / 11 _ 22.30 h

Projecció de la pel·lícula “K2” al Catcinemes (Sessió Diòptria)

Dijous 22 / 11 _ 22.30 h

Projecció de la pel·lícula “180º South” al Catcinemes (Sessió Diòptria)

Divendres 23 / 11 _ 11.00 h

Sessió pels instituts de la comarca amb l’aventurer Albert Bosch a La Cate

21.00 h

“La sol·litud, un repte més”. Sessió amb l’escaladora Silvia Vidal i l’aventurer Albert Bosch a La Cate (7 euros)

Dissabte 24 / 11 _ 19.00 h

Projecció de documentals a La Cate (Gratuït)

”Cold” (11′) Muntanyisme

“Sketchy Andy” (24′) Funambulisme extrem

“Set deserts” (51’20”) Bicicleta

DIJOUS 29 / 11 _ 21.00 h

Documentals de casa / La Cate (Gratuït)

“92 dies al Pirineu” (Projecció i conferència)

Divendres 30 / 11 _ 21.00 h

Sessió amb el muntanyenc Carlos Soria

a La Cate (7 euros)

Dissabte 01 / 12 _ 19.00 h

Projecció de documentals a La Cate (Gratuït)

“Fly or die” (24′) Escalada i salt base

“Alone on the wall” (24′) Escalada extrema

“All i can” (70′) Esquí extrem

K2 (Gran Bretanya, 1991, 102’) / Catcinemes

És la història de dos amics, units per l’afició a la muntanya però de caràcters oposats, que els porta a intentar aconseguir el cim de la segona muntanya més alta del mon, el K2 (8.611 m.), considerada la més difícil.

180º SOUTH (EUA, 2010, 85’) / Catcinemes

És la història d’un viatge en el temps, un viatge d’ara fet al passat. El jove aventurer Jeff Johnson va trobar unes pel·lícules velles sobre un viatge llegendari que el 1968 van fer Doug Tompkins (fundador de The North Face) i Yvon Chouinard (fundador de Patagonia) des de California fins a la Patagònia profunda. L’any 2007 Johnson ho deixa tot per refer aquest viatge. Els seus ulls s’obren en veure els desastres ambientals que amenacen alguns llocs, així com alguns triomfs dels que treballen per salvar-los.

COLD (EUA-Itàlia, 2012, 11’) / La Cate

El 2 de febrer de 2011, Simone Moro, Denis Urubko i Cory Richards es van convertir en els primers homes en pujar a un dels cims de l’Himàlaia de més de 8.000 metres, el Gasherbrum 2, a l’hivern. El viatge gairebé els va portar al límit. Aquest documental ha rebut importants premis en festivals de cinema de muntanya, per la sensibilitat, la humilitat i sobretot per l’enorme esforç tècnic que va suposar obtenir les imatges.

SKETCHY ANDY SKETCHY ANDY (EUA, 2011, 24’) / La Cate

Andy Lewis se’l coneix amb el sobrenom de Sketchy Andy i és un dels millors equilibristes de grans alçades, però també és un saltador base i escalador. És conegut, a més a més, per la seva creativitat, l’estil i les innovacions en el món del funambulisme.

SET DESERTS

(Catalunya, 2009, 51’) / La Cate

En Sergi Fernández és un aventurer, periodista i aficionat als esports i a la natura. L’any 2003 va proposar-se viatjar en bicicleta en solitari pels set deserts més emblemàtics del planeta: Austràlia, Atacama, Mojave, Namib, Kalahari, Gobi i Sàhara. Més de 30.000 quilòmetres d’aventures i sorpreses.

92 DIES ALS PIRINEUS 92 DIES ALS PIRINEUS

(Catalunya, 2011, 48’) / La Cate

L’estiu del 2010, tres escaladors de l’Empordà i la Garrotxa van decidir travessar els Pirineus del Mediterrani a l’Atlàntic escalant les 25 vies més representatives de la història del pirineisme. El resultat d’aquesta experiència és un documental, muntat pel director Jordi Canyigueral, que lliga de forma magistral i emotiva la redescoberta del Pirineu, l’excursionisme i l’escalada clàssica.

FLY OR DIE (EUA, 2011, 24’) / La Cate

El gran escalador Dean Potter puja la paret d’una muntanya, sense lligar-se a cap corda de seguretat i quan arriba a dalt es converteix en home ocell. El documental mostra la seva filosofia, entossudit a trencar els límits, transformant aquella sensació de proximitat a la mort en felicitat per aconseguir volar. Escalada i salt base al límit.

FIRST ASCENT: ALONE ON THE WALL

(EUA, 2011, 24’) / La Cate

Àlex Honnold, de 24 anys, assumeix un altre gran repte: la primera escalada en lliure de la ruta “Regular Northwest Face” a Yosemite. L’escalada d’aquestes grans parets, sense cap corda d’assegurança, ni paracaigudes i sense cap possibilitat de sobreviure a una caiguda, no son cap obstacle per a Honnold. Intentar assolir el cim de la paret del Half Dome, amb 600 metres de recorregut vertical, un dels reptes més grans en solitari intentats fins al moment, ensenyarà a Honnold el que vol dir tenir por.

ALL I CAN ALL I CAN (EUA, 2011, 70’) / La Cate

Els millors esquiadors del món ens ofereixen baixades impressionants per les grans pendents nevades dels sis continents, comparant les exigències de l’esquí d’alta muntanya amb els desafiament del canvi climàtic global.

Documental premiat en nombrosos festivals de cinema de muntanya, ens ofereix un viatge per els cims de l’Atles del Marroc, els fiords gelats de Groenlàndia, els cràters volcànics de Xile i les parets de la columna vertebral d’Alaska, entre d’altres.

Albert Bosch

Aventurer i emprenedor. Entre moltes gestes, ha creuat en solitari l’Antàrtida sense assistència: des de la costa fins al Pol Sud (1.152 km); ha participat en vuit Dakars; és corredor habitual d’ultra maratons; ha fet més de cent curses de diferents disciplines d’esports extrems, i ha escalat les muntanyes més altes de cada continent.

http://www.albertbosch.info/ca/

Carlos Soria

Quan tenia 51 anys, l’any 1991, va fer el seu primer cim de més de 8.000 metres. Ara, amb 74 anys, ja en porta onze, havent-se convertit en l’únic alpinista del món que ha escalat els cims més alts del planeta un cop superats els 60 anys. El seu objectiu és completar els catorze cims. Aquestes ascensions han suposat una revolució en l’himalaisme.

http://www.carlossoriaalpinista.com/

Sílvia Vidal

Escaladora catalana considerada la millor del món en grans parets. Una de les darreres gestes va ser al macís del Kailash Parbat (la Índia) a on va obrir la via Naufragi (1.050 metres, A4+) que li va suposar 25 dies d’estada penjada a la paret. Aquest any ha obert una nova ruta a la Patagònia xilena. L’ha anomenat Espiadimonis de 1.500 metres de recorregut i una graduació d’A4/6b. Per obrir la ruta va estar 32 dies penjada a la paret.

http://www.vidalsilvia.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.