Activitats populars

Taller de bolets al Castell de Montesquiu

Malgrat que aquest any la temporada de bolets, ha començat molt malament, no deixen per això d´organitzar-se cursos o tallers per conèixer aquesta activitat lúdica, que cada vegada ha assolit mes públic interessat.

Aquesta vegada, ens fem ressó del taller que s´organitza al Castell de Montesquiu, a la comarca de La Selva, aquest proper mes de novembre, i aquest proper dissabte, 27 de març.

El Castell de Montesquiu acull un taller de bolets

El Castell de Montesquiu acollirà els dissabtes 27 d’octubre, 10 i 24 de novembre de 9 a 13 h un taller de bolets organitzat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. Les inscripcions es poden fer per cadascun dels dies (3 euros) o per tots tres (8 euros) a la web del Consorci.

Sota el títol de Busquem Bolets, el taller planteja si quan anem a buscar bolets els sabem trobar, si en trobem sabem identificar‐los?, Sabem quins són comestibles? Quan ja els tenim… Quins tipus de conserva podem fer? secs, amb vinagre, amb oli..

Aquest taller ens donarà eines bàsiques per anar a buscar bolets: aprendrem on els hem de buscar, quins ens podem menjar i com els podem conservar. Taller a càrrec de: Jordi Baucells, biòleg, enginyer tècnic agrícola i naturalista i Isidre Vila, gastrònom i professor de cuina

El dissabte 27 d’octubre tracta de Conèixer els bolets que collim: Jordi Baucells. Què són realment els bolets? En quins hàbitats els trobem? Espècies de bolets comestibles. Espècies de bolets sense interès culinari. Espècies de bolets tòxics o mortals

El dissabte 10 de novembre Jordi Baucells explicarà on hem de buscar els bolets. Es farà una sortida de camp per veure quatre hàbitats rics en espècies de bolets.

I el dissabte 24 de novembre Isidre Vila explicarà els bolets a la cuina. Com conservem els bolets que hem collit? Tipus de conserves. Quins bolets podem congelar? Com varia el gust del bolet segons el tipus de conserva.

Font de la informació

Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.