Notícies i Novetats / Senderisme

Sant Aniol d´Aguja, nova zona d´aterratge per a helicòpters

Sant Aniol d´Aguja-Sadernes-Alta GarrotxaDarrerament, i amb les retallades com a motiu, el Consorci de l´Alta Garrotxa que porta a terme les accions de protecció, cura i rehabilitació d´aquest entorn, no gaire deteriorat per la presència del turisme, ha vist com es reduien de forma molt important, els recursos que obtenia de les administracions.

Avui, no obstant, hem trobat aquesta notícia, al Diari de Girona, que es una bona notícia, ja que significa millorar la possible atenció a excursionistes ferits en aquesta zona, força ferestega.

Els Agents Rurals han creat un punt d´aterratge d´helicòpters a Sant Aniol

SALES DE LLIERCA | X.VALERI El Cos d’Agents Rurals ha habilitat un nou punt d’aterratge d’helicòpters a la zona del Prat, poc abans de Sant Aniol d’Aguja. L’objectiu és millorar les condicions dels rescats al camí de Sadernes a Sant Aniol d’Aguja. Molts trams d’aquesta ruta estan retallats als marges d’una fondalada que culmina en una riera. L’estretor, el fet que el camí travessa la riera en diversos punts i que sigui molt freqüentat fan que la ruta sigui un de les zones, on es registren més accidents de l’Alta Garrotxa. A més, hi ha punts on es practiquen l’escalada i la baixada de barrancs.

La dificultat d’accés per retirar les víctimes d’accidents fa que cada acció suposi la intervenció d’algun helicòpter. Per exemple a l’estiu passat una dona va caure i es va fer mal al colze, prop del Salt del Brull, i va haver de ser evacuada pel Grup de Recolzament d’Operacions Especials (GRAE) i va haver de ser traslladada amb helicòpter a l’Hospital.

La creació del punt s’ha fet en base a estassar l’espai necessari per poder fer les maniobres. A més, hi han posat un senyal que identifica l’habilitació.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.