Incidències i accidents

Rescats a Talaixà, La Jonquera, Centelles, Navès … 10-11/11/2012

Nou cap de setmana de rescats de practicants d´esports a l´aire lliure. Afortunadament no cal fer esment de cap desgràcia.

Us fem arribar les notícies publicada a La Vanguardia i al Diari de Girona.

Bombers de la Generalitat efectúan cuatro rescates, tres en la montaña

Han realizado salidas en La Jonquera, Centelles, y Navès y la Noguera y han rescatado a un submarinista en Tarragona

Sucesos | 11/11/2012 – 18:48h

Uno de los rescates más destacados ha tenido lugar este mediodía cuando una persona se ha accidentado mientras bajaba a un pozo de hielo cerca de Puig Neulós, en la Jonquera, y ha caído por un desnivel de 2,5 metros. Un submarinista que se había accidentado en una zona de rocas de difícil acceso del Passeig de l’Escullera, en Tarragona, ha tenido también que ser rescatado tras sufrir una fractura en una pierna, según ha informado en un comunicado Bombers de la Generalitat. Efectivos de este cuerpo han respondido también a la llamada de socorro de una mujer de 54 años que se ha accidentado en un camino forestal en el término municipal de Navés, en Lleida, y que se ha provocado una posible fractura en la pierna.

De madrugada, los bomberos ya habían participado en otro rescate en Centelles, en Barcelona, de una persona que practicaba excursionismo junto con otras dos por una via ferrata, un itinerario tanto vertical como horizontal equipado con material de montaña (clavos, grapas, presas, pasamanos o cadenas).

Rescat en un pou de glaç a la Jonquera

Els Bombers de la Generalitat han ajudat una persona que ha caigut per un desnivell de dos metres i mig

19:18 

Aquest migdia una persona s´ha accidentat mentre baixava a un pou de glaç prop de Puig Neulós, al municipi de la Jonquera. Per causes que es desconeixen, l´home ha caigut d´un desnivell de dos metres i mig. L´avís s´ha rebut a les 12.27 hores i immediatament s´ha activat un helicòpter i un vehicle de Bombers, amb efectius del Grup d´Actuacions Especials (GRAE) i un infermer del Grup d´Emergències Mèdiques (GEM).

 El ferit, amb possible fractura d´húmer, ha estat evacuat amb l´helicòpter de Bombers fins a l´Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

 

Troben sans i estalvis un grup d´escoltes perduts a Talaixà

08:48

TALAIXÀ | DDG/X.V. Els bombers, amb la col·laboració dels Agents Rurals, van rescatar ahir al matí, sans i estalvis, un grup d’escoltes d’entre 13 i 15 anys que es van perdre a la zona de Talaixà dissabte al vespre. Segons va informar el cos, els adolescents feien una ruta entre Beget i Talaixà. Havien d’arribar al refugi però en veure que no ho feien els responsables del grup van avisar els serveis d’emergència. Per això, ràpidament es van activar dotacions de Mossos, de Bombers i l’helicòpter del cos. Ahir, a dos quarts de dotze del migdia, els Agents Rurals i un grup de caçadors van trobar els adolescents.

Segons van concretar els Bombers, el grup d’escoltes estava ben equipat amb menjar i tendes. I els joves tenien instruccions que si es perdien quan es feia fosc, havien de muntar la tenda i esperar l’arribada dels equips de rescat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.