Activitats populars / Notícies i Novetats / Senderisme

Parc del Castell de Montesquiu: 14 rutes organitzades de Nordic Walking

Els responsables del Parc del Castell de Montesquiu està afiançant la seva aposta pel Nordic Walking, que des de fa pocs anys ha començat a prendre molta atenció del públic. Si l´any passat ja es varen posar en marxa alguns cursets per aprendre la tècnica d´aquest estil de senderisme, ara s´aposta fermament per organitzar tot un plegat de rutes, i en el decurs dels propers mesos. Fins a 14 sortides, per anar agafant empenta.

Us fem arribar la notícia, així com l´enllaç amb el programa.

El Parc del Castell de Montesquiu proposa 14 rutes de marxa nòrdica els diumenges al matí (del 10 de març al 10 de novembre) amb l’objectiu principal de descobrir racons singulars de la vall del Ges, Orís i Bisaura tot practicant aquest saludable esport.

La marxa nòrdica és una pràctica esportiva aeròbica, saludable i apta per a tots els públics, independentment de l’edat i la forma física. Consisteix a caminar amb l’ajuda de bastons similars als utilitzats en l’esquí. La seva tècnica, de fàcil aprenentatge, permet posar tot el cos en forma de manera uniforme; millora la força muscular, el sistema cardiovascular i pulmonar,la coordinació i la mobilitat.

 Les sortides es faran als municipis de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Sora, Santa Maria de Besora, Vidrà, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Orís. Totes les sortides són matinals de diumenge. La majoria d’itineraris tenen una durada de 3 a 4 hores i estan guiats per Jordi Torruella, preparador físic i gran coneixedor del territori, el qual ens ajudarà a descobrir indrets amagats de la vall del Ges, Orís i Bisaura.

 Aquest programa és gestionat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, en el marc del conveni de cooperació i col laboració entre la Diputació de Barcelona, el Consorci i l’Ajuntament de Montesquiu, relatiu a les tasques d’informació de l’equipament cultural i centre de recursos del castell de Montesquiu. Col laboren en el programa els ajuntaments de Montesquiu i Sant Quirze de Besora.

 El preu per sortida és de 3,5 euros. La inscripció prèvia és imprescindible a:

http://www.gesbisaura.cat. Les places són limitades. Els requisits: cal dur calçat i roba còmodes, aigua i esmorzar.

 L’hora de trobada per a totes les sortides són les 8.15 h, pels que no han fet mai marxa nòrdica i 8.45 h, pels que ja han fet marxa nòrdica. Més informació al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura Tel. 938 592 226 castellmontesquiu@gesbisaura.cat.

Programa de les sortides

2 thoughts on “Parc del Castell de Montesquiu: 14 rutes organitzades de Nordic Walking

    • Moltes gràcies! Per desgràcia el darrer any, i sobretot els darrers mesos, ha estat molt inactiu, degut a temes personals, i l´apartat de recull de sortides ha quedat molt aturat.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.