Incidències i accidents / Senderisme

Dijous Sant amb incidències a la muntanya

Aquesta Setmana Santa del 2013, no s´ha presentat amb un temps molt estable per activitats a l´aire lliure, però això no ha desanimat als excursionistes a sortir i gaudir d´aquests dies festius.

Dijous Sant ha tingut diversos incidents arreu de Catalunya, afortunadament sense cap de greu.

Us fem esment de que es s´ha publicat al Diari de Girona, el dia 30/03/2013.

Rescaten un home i una dona que es van perdre sis hores a Sales de Llierca

Se’ls va localitzar al voltant de la una de la nit a prop de la zona fronterera de l’hostal de la Muga

 30.03.2013 | 07:50

SALES DE LLIERCA | E.B./ACN Els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar aquest Dijous Sant un home i una dona que es van desorientar mentre sortien d’excursió per la zona de Sales de Llierca (Garrotxa). En concret, cap a un quart de set de la tarda, els Bombers van rebre l’avís que dues persones s’havien desorientat, des de llavors es va iniciar una recerca que va culminar cap a la una de la nit, quan una dotació terrestre els va localitzar prop de la zona fronterera de l’hostal de la Muga. La dona, de 39 anys, i l’home, de 36, van ser trobats en bon estat de salut però amb símptes de fred.

A banda d’aquest rescat, els bombers van haver de fer tres operacions de rescat més a diferents punts de la geografia catalana durant el Dijous Sant. En totes les operacions es van trobar les persones ràpidament. L’operació de rescat a Arnes (Terra Alta) es va engegar cap a dos quarts de sis de la tarda, quan un excursionista de 38 anys es va lesionar un genoll i el seu acompanyat va poder avisar els bombers. Els bombers van utilitzar una dotació terrestre i van localitzar el ferit la mateixa tarda.

A Matadepera (Vallès Oocidental) un grup de cinc persones es van desorientar prop del Pla Escorpins a la muntanya de la Mola i van localitzar el grup amb menys d’una hora, entre els 8 i les 9 de la tarda. A prop del Bruc (l’Anoia) una noia de 31 anys que estava fent l’Alta Ruta dels Frares es va desorientar mentre estava fent aquest itinerari que té unes certes dificultats. A les set de la tarda es va activar una altra operació a Cornudella de Montsant (Priorat) després de l’avís d’una dona que estava fent una escalada i va quedar enganxada a la corda. En aquest cas, la mateixa noia es va poder desenganxar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.