Notícies i Novetats / Senderisme

Vallter2000 tindrà un pista d´esquí nòrdic i a Masella es podrà esquiar de nit

Properament, aquest 24 d´octubre, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que gestiona l´estació d´esquí de Vallter 2000, presentarà la nova temporada d´esquí 2013-2014.

Entre les novetats destacades, l´estació de Vallter incorporarà una pista d´esquí nòrdic a la zona del coll de la Marrana, així com uns preus de forfet mes reduïts que els de la temporada passada

També hi hauran millores tècniques i d´instal.lacions, així com ampliació de les activitats que habitualment s´ofereixen en aquesta estació a l´època hivernal.

A l´estació de Masella, tambè hi han novetats per aquesta propera temporada.

Us detallem les novetats en aquesta notícia apareguda al Diari de Girona, el 19/10/2013, del qual us facilitem l´enllaç.

L´estació de Masella il·lumina deu quilòmetres de pistes per esquiar de nit

Vallter incorpora un nou descens d’esquí nòrdic i rebaixa el preu del forfet per aquest hivern entre un 22 i un 33%

20.10.2013 | 09:24

RIPOLL | L. CASADEMONT(ACN)/DDG

A l’estació d’esquí Masella es podrà esquiar de nit a partir de la propera temporada d’hivern, ja que ha il·luminat les pistes i ofereix als clubs la possibilitat de fer entrenaments i competicions nocturnes divendres, dissabtes i alguns festius. Masella ha il·luminat 13 pistes, que representen 10 quilòmetres esquiables, i a la nit disposarà de 7 remuntadors oberts.

Incorporant aquesta novetat, l’objectiu de Masella és convertir-se en “la capital de l’esquí nocturn dels Pirineus”, ja que serà la instal·lació que oferirà el nombre més elevat de pistes i de quilòmetres esquiables de nit que, a més, també seran els de més desnivell -420 metres.

L’oferta també inclourà l’snowboard de l’àrea de la Pleta il·luminat. L’horari nocturn, que s’inaugurarà el 20 de desembre, serà els divendres de dos quarts de 7 de la tarda a dos quarts de 10 de la nit i els dissabtes de 6 a 9 del vespre. El preu del forfet d’una nit s’ha fixat a partir de 15 euros. Els festius que estarà en servei són els dies 29 i 30 de desembre.

D’altra banda, l’estació Vallter 2000, propietat de la Generalitat a través del grup FGC, incorpora aquesta nova temporada una nova pista d’esquí nòrdic, juntament amb una rebaixa de preu del forfet d’entre un 22 i un 33% en funció de la modalitat. Aquestes són algunes de les novetats que va presentar ahir a Ripoll el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que també va anunciar una partida de mig milió d’euros per reordenar l’espai esquiable i potenciar un programa d’activitats per a un públic familiar. L’objectiu final és aconseguir assolir els 60.000 visitants anuals en un intent de “desestacionalitzar” l’activitat de l’estació.

La Generalitat està decidida a donar un impuls a l’estació d’esquí de Vallter 2000, seguint amb l’aposta de reconversió de totes les estacions d’esquí de muntanya, per tal d’intentar “desestacionalitzar” aquest sector al marge de si hi ha neu o no. L’objectiu final és que Vallter esdevingui un motor econòmic del Ripollès, al costat d’altres estacions ja consolidades com la Vall de Núria o de la futura creació del parc natural de les capçaleres dels rius Ter i Freser.

 

Mig milió d’euros a Vallter

El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà mig milió d’euros en un nou model d’explotació de Vallter que passa sobretot per una reordenació de l’espai. Així, es crea una nova pista d’esquí nòrdic a la zona del Coll de la Marrana, es reubiquen 30 canons de neu a les pistes dels Berquins i la del Puig dels Lladres i es destina la zona del Xalet a la pràctica de les activitats de muntanya. També es creen nous productes i serveis, com ara una escola de natura i cursos d’iniciació d’esquí de muntanya.

Una altra de les novetats destacades és la rebaixa del forfet, amb una tarifa de 25 euros per a adults -abans era de 32 euros- i de 16 euros per a infants -era de 24 euros-, alhora que Vallter també s’incorpora als forfets de temporada que permeten esquiar a totes les estacions de FGC.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.