Incidències i accidents

Esquiador mort a la zona del Bastiments

Dissortadament, el que en un principi sembla un accident, va esdevenir dies després, en la mort d´un esquiador de Sant Joan les Fonts.

Ens fem ressó de la notícia publicada al Diari de Girona, el dia 18/03/2012:

Els Bombers de la Generalitat ahir al matí van rescatar, Isidre BM de 53 anys que feia esquí de muntanya a la zona de Bacivers prop de la Creu de Bastiments, al terme municipal de Setcases. Després de rebre la trucada d’un company de l’esquiador, els bombers van activar el grup de rescat i l’helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).
Després d’una primera atenció sobre el terreny per part del metge del SEM, els bombers del grup de rescat van ajudar a pujar el ferit a l’helicòpter. L’aparell el va traslladar a l’hospital Josep Trueta de Girona. En un principi l’home no presentava ferides de consideració.
La zona de la creu de Bastiments té molta afluència de gent que practica l’esquí de muntanya.

Publiquem la nota apareguda al diari El Punt, el 23/03/2012:

Mor un esquiador i localitzen dos excursionistes, al Ripollès

23/03/12 02:00 – RIPOLL – Redacció
 L’esquiador que va tenir un accident dissabte passat a la zona de Bacivers, al terme municipal de Setcases, va morir dimarts com a conseqüència de les greus ferides que es va fer. La víctima era Isidre Bueno, conegut popularment com en Paraca, un veí de Sant Joan les Fonts de 53 anys. Segons el diari digital Elripollès.info, l’home era un muntanyenc i esquiador expert, que acostumava a practicar l’esport a l’entorn d’Ulldeter. L’accident va tenir lloc quan la víctima estava fent esquí de muntanya en un indret situat entre els pics de Bastiments i Bacivers. Un altre esquiador va donar l’avís del sinistre. Un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va evacuar Bueno a l’hospital Josep Trueta de Girona on, després de tres dies, va acabar morint.

Rescaten dos germans

Els Mossos d’Esquadra i els Bombers van trobar ahir al migdia en bon estat de salut dos excursionistes que s’havien perdut pels voltants de Setcases. Els joves que van ser rescatats són germans. Es tracta d’un noi de 22 anys, que viu a Palamós, i una noia de 25 anys, resident a Sant Feliu de Guíxols. La recerca es va activar dimecres al vespre, després que un familiar donés l’alerta perquè no en tenia notícies. Quan van ser localitzats, els dos germans estaven refugiats dins d’una tenda, sota la pala del pic de Bastiments, que és el que pretenien pujar. Durant la recerca, els equips d’emergència s’havien dividit en tres grups: un va fer batudes pel coll de l’Orri, un altre va pentinar Ulldeter i, finalment, el tercer es va centrar en les zones dels remuntadors, el coll de la Marrana i coma de Vaca. A partir d’ahir a les deu del matí, també s’havia incorporat a les tasques un helicòpter. Abans que els germans fossin localitzats, s’havia constatat que el seu vehicle particular estava estacionat a la zona d’aparcament de Vallter.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.