Incidències i accidents / Senderisme

Dos excursionistes morts en un allau al Cadí

Us adjuntem les notícies aparegudes al Diari de Girona, respecte a la desgraciada mort de dos excursionistes al Cadí, aquest passat diumenge, 28/04/2013.

Enllaç notícies.

Dues persones moren en una allau a la cara nord del Cadí

Els fets han tingut lloc al terme municipal de Montellà i Martinet, a la Baixa Cerdanya

29.04.2013 | 09:36

MONTELLÀ I MARTINET | ACN Dues persones han mort aquest diumenge al vespre a causa d’una allau a la cara nord del Cadí, segons han comunicat al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) els bombers que els han anat a rescatar. L’avís de l’accident s’ha produït a les 17.51 h del vespre. Els fets han passat al municipi de Montellà i Martinet, a la Baixa Cerdanya. A causa de la dificultat de l’operació, es calcula que els equips de rescat encara trigaran tres hores per dur els cossos on hi ha els efectius del SEM que s’han desplaçat fins al lloc. Serà aleshores quan es podran certificar oficialment les defuncions.

Segons el Butlletí de Perill d’Allaus, el risc d’allaus d’aquest diumenge a la serra del Cadí era moderat, de nivell 2, en una escala de l’1 al 5.

Rescatats els cossos dels dos excursionistes morts a La Cerdanya

Les víctimes són dos homes de 39 anys que van desaparèixer ahir a la zona d’Estana a la Cerdanya

29.04.2013 | 08:42

BARCELONA | ACN Els Bombers de la Generalitat han rescatat passades les dues de la matinada els cossos sense vida dels dos excursionistes desapareguts ahir a la zona d’Estana, a Montellà i Martinet (Cerdanya). Es tracta de dos homes de 39 anys i veïns de Santa Perpètua de Mogoda. L’avís es va rebre ahir a les 17.51 hores, quan el germà d’un d’ells va trucar als serveis d’emergència per alertar de la desaparició. L’operatiu de recerca activat, on van participar membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i el suport de 10 vehicles dels Bombers de la Generalitat, va localitzar els cossos a les 20.22 hores de la matinada.

Els dos homes es trobaven a la Canal de l’Ordiguer, sepultats a un metre de fondària. Els Bombers els van localitzar gràcies als senyals emeses per l’ARVA, l’aparell de localització que porten els alpinistes professionals.

Segons les primeres hipòtesis s’haurien vist sorpresos per una allau de neu, encara que les causes exactes de l’accident no estan determinades. A l’operatiu també van intervenir membres dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, entre d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.