Notícies i Novetats

El Canigó, ja es un “Gran Site de France”

Pot semblar sorprenent que hores d´ara, un lloc com el massís del Canigó, li hagin donat aquesta qualificació. I no es que sigui una nova descoberta d´un paratge natural.

En qualsevol cas, benvinguda sigui qualsevol notícia que ajudi a millorar i potenciar els llocs i paratges del nostre entorn.

Us pengem la notícia, perquè sapigueu realment del que estem parlant. Publicada al diari EL PUNT, el 10/04/2012:

El massís entra en la classificació francesa dels paratges naturals amb aquesta denominació

11/04/12 12:46 – perpinyà – Aleix Renyé

Per totes les carreteres departamentals de Catalunya Nord han aparegut cartells del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló i del Consell General dels Pirineus Orientals on el nom francès Canigou es veu barrat per una creu i el nom català “Canigó” apareix en lletres ben grosses.

“Canigó” en català serà la denominació oficial del label “Canigó Gran Site de France” que han obtingut recentment els representants de la mancomunitat de municipis agrupats amb el nom de Syndicat mixte Canigou. Aquest reconeixement estatal feia dotze anys que l’havien sol·licitat des de Catalunya Nord.

Una representació de batlles del paratge natural -Jacques Taurinyà de Vallestàvia, Daniel Baux de La Bastida i Antoine Chrysostome de Cortsavi- va acompanyar el president de la regió Llenguadoc-Rosselló i president del Syndicat mixte Canigou. Christian Bourquin, a la reunió amb la comissió ministerial que atribueix la denominació oficial. Els trenta-dos membres d’aquesta comissió van votar favorablement, per unanimitat, a l’atribució del label amb el nom del Canigó en català. Segons Bourquin “la comissió va ser sensible al nostre eslògan L’accent catalan de la République française”. Un altre argument valorat per la comissió és l’existència d’una marca molt coneguda de menjar per animals que s’anomena Canigou, en francès, i no haurien volgut que es produís confusió amb el “Grand Site de France” .

L’obtenció d’aquesta denominació afectarà trenta-nou poblacions, amb un total de vint-i-vuit mil habitants. Es preveu que, tal i com ha passat als altres paratges naturals amb aquest label la freqüentació turística augmenti considerablement. El Canigó és l’únic paratge dels Pirineus de l’estat francès que tindrà aquesta denominació oficial des que el circ de Gavarnia, al massís del Mont Perdut, la va perdre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.