Incidències i accidents / Senderisme

Stéphane Brosse mor al Mont Blanc, en una travessa amb Kilian Jornet

Aquest diumenge al matí -17/06/2012/-, s´ha produït la mort de l´esquiador i alpinista Stéphane Brosse, que participava al projecte del renombrat runner de muntanya català, Kilian Jornet, anomenat Summits of my life. Tots dos estaven fent la travessa del Mont Blanc.

Us fem arribar la notícia publicada al diari Ara i al Periódico de Catalunya:

El francès Stéphane Brosse ha perdut la vida durant la temptativa de travessa, la primera del nou projecte de Jornet, Summits of my Life

Barcelona | Actualitzada el 17/06/2012 19:3

L’equip de Kilian Jornet ha anunciat al seu Facebook que el company de l”skyrunner’ català, el francès Stéphane Brosse, ha perdut la vida aquest diumenge al matí mentre intentaven la travessa del Mont Blanc, la primera del nou projecte de Jornet, anomenat Summits of my Life.

“Lamentem comunicar que durant la temptativa de travessa del Mont Blanc que Kilian i Stéphane Brosse estaven portant a terme aquest matí, Stéphane ha perdut la vida en un lamentable accident. En Kilian es troba físicament bé i en aquests difícils moments està dedicant totes les seves energies a donar suport a la família de Stéphane i amics. En els propers dies s’emetrà un comunicat oficial. Gràcies per la vostra comprensió i suport en aquests moments”, ha publicat l’equip al Facebook.

Brosse abría la ruta a Jornet en el Mont Blanc

El esquiador francés encontró la muerte cuando se produjo una avalancha

Lunes, 18 de junio del 2012 – 12:36h.

SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Kilian Jornet y Stéphane Brosse iban solos cuando se produjo el fatal accidente que acabó con la vida del triple campeón del mundo francés de esquí de montaña. Brosse, de 41 años, se despeñó por un precipicio de 700 metros cuando fue sorprendido por una avalancha de nieve cuando se encontraba en el paraje del Mont Blanc conocido como la Aguja de Argentière, a 3.600 metros de altitud. Jornet no pudo hacer otra cosa que presenciar la caída de su compañero.

Fallece un compañero de Kilian Jornet en la travesía al Mont Blanc

Brosse había sido designado por Jornet como compañero en su primer reto del desafío Summits of my Life por su conocimiento de la zona del Mont Blanc, ya que el francés, que vivía en Annecy, era un experto en la zona. Jornet pretendía cruzar con esquíes de montaña el Mont Blanc, desde la parte francesa, partiendo en la estación de esquí de Les Contamines (Alta Saboya) para llegar al lago de Champex, en el cantón suizo de habla francesa de Valais. Era la primera cita del deportista catalán en su reto de esquiar por los montes más legendarios del planeta, en total nueve, en los que incluye, aparte del Mont Blanc, el Aconcagua, el Mattherhor o Monte Cervino y el Elbrus, en el Cáucaso. El proyecto finaliza en el 2015 en el Everest.

El esquiador francés abría camino a Jornet cuando se produjo el accidente. Brosse estaba en la parte alta de la cornisa y Jornet, en la baja, separados por varios metros de distancia, por lo que el catalán no se vio sorprendido por la avalancha. Él fue quien avisó a los servicios de salvamento franceses. Más adelante también se incorporaron los suizos en las tareas de rescate del cuerpo de Brosse. Al parecer, después de varios días de pésimas condiciones metereológicas, la temperatura subió bruscamente en el Mont Blanc. Poco antes de las 11 de la mañana del domingo, debido al calor, se produjo un alud, que terminó con la vida de Brosse.

Jornet se encuentra muy afectado por la muerte de su compañero y permanece en Francia junto a la familia de Brosse. Está previsto que esta misma semana por escrito o en persona efectúe una declaración sobre lo sucedido.

 

Enllaç Notícia El Periódico de Catalunya

Enllaç Summits of my Life

2 thoughts on “Stéphane Brosse mor al Mont Blanc, en una travessa amb Kilian Jornet

 1. Ho sento moltíssim tot i no coneixer ningú de vosaltres. Però sé que heu viscut, i que heu sentit la vida amb alegria, que els que quedeu esteu sentint la vida molt intenssament amb el dolor i que la continuareu vivint intensament amb el record i amb tot allò que decidiu.
  JOSEP

  M'agrada

 2. Notícia publicada al diari ARA, el dijous 21/06/2012:
  Kilian Jornet s’acomiada del seu company: “M’alegro d’haver conegut la persona increïble que hi havia darrere de l’enorme campió”

  Barcelona | Actualitzada el 20/06/2012 09:37

  Kilian Jornet s’ha acomiadat amb un escrit al seu blog del seu company Stéphane Brosse, que va perdre la vida durant la travessa del Mont Blanc que feien tots dos juntament amb dos companys més. L”skyrunner’ català recorda alguns dels moments que ha viscut amb l’esquiador francès i explica què és el que Brosse li va ensenyar a la muntanya.

  “Recordo aquella llibreta on tenia la teva foto durant els cursos a l’institut. Recordo buscant-te tímidament per demanar-te una foto en els grans campionats. Recordo les teves paraules sempre amistoses a joves corredors com jo. Recordo la teva facilitat pels descensos, sempre fàcils en qualsevol tipus de neu. Recordo la teva seguretat, del teu pas fàcil al més difícil. Recordo el teu somriure quan eres a les muntanyes”, relata Jornet, que explica què li va ensenyar Brosse: “Vaig aprendre al teu costat a sentir que la muntanya és més que tècnica. Vaig aprendre a viure al teu costat amb passió les nostres passions, l’esforç, les muntanyes, però també l’amistat i la família. Jo vaig aprendre amb tu que les victòries no són les dels diaris, sinó les dels nostres ulls, i les dels nostres éssers estimats. Jo vaig aprendre amb tu el valor de la vida, per viure i perseguir els nostres somnis”.

  “Et coneixia com ‘le Boss’, el millor competidor en la història de l’esquí de muntanya la participació del qual era sinònim de victòria. T’he vist com aquell que, passant desapercebut, estima el seu esport i transmet aquest coneixement i els valors als joves perquè brillin per ells mateixos. Jo t’he estimat pel teu amor a la vida, als teus éssers propers, per la teva senzillesa i la teva sinceritat”, afirma Jornet, que afegeix: “M’alegro d’haver compartit moments amb tu, m’alegro d’haver conegut la persona increïble que hi havia darrere de l’enorme campió”.

  “Quan ens en vam anar a la muntanya era impossible pensar que sortiria malament. El teu pas relaxat, fàcil, m’inspirava confiança, seguretat. Al teu costat ens sentíem serens”, explica Kilian Jornet, i segueix: “Eres massa fort per a la muntanya, Stéphane, jo que et vaig veure baixar per vessants impossibles a gran velocitat, saltant grans cornises sense tremolar, virar sobre neus inesquiables… Com va dir Messner, “la muntanya no és ni justa ni injusta, és perillosa”. “Has marxat massa aviat, Stéphane”, conclou.

  “Te’n vas anar com vas viure, amb un somriure, amb amabilitat, sense fer soroll, i no obstant això, en les altures. Sense dolor, caient com cau un arbre suaument”, diu Jornet, abans d’acomiadar-se del seu company i dir-li que sempre el portarà al cor.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.