Incidències i accidents / Senderisme

Dissabte de rescats a muntanya( 16/03/2013)

Us fem esment de la notícia publicada al Diari de Girona, el 17/03/2013, respecte als rescats en que varen intervenir els Bombers de la Generalitat i els GRAE, en diferents punts de Catalunya.

Enllaç notícia

Els bombers rescaten quatre persones a Tordera, Queralbs i Alp

17.03.2013 | 00:00

GIRONA | DDG Els bombers de la Generalitat van viure ahir una jornada intensa amb tres rescats als municipis de Queralbs, Alp i Tordera. El primer de tots va ser a la localitat del Maresme quan, passades les dues del migdia, els bombers van rebre l’avís d’un accident al bosc d’Horsavinyà, on un excursionista, que feia una travessa amb un grup, va patir una caiguda i es va trencar la tíbia i el peroné. Com a consqüència de l’avís, els bombers van activar el seu helicòpter amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el metge del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM).
El ferit, un home de mitjana edat i veí de Pineda de Mar, va ser evacuat en la nau a l’hospital de Calella, segons van informar les fonts dels bombers.
Ja a la tarda, l’helicòpter dels bombers va haver-se de mobilitzar de nou per atendre un noi que havia caigut mentre esquiava per la zona de Fontalba del Puigmal, al terme municipal de Queralbs. Amb l’helicòpter també es van desplaçar membres del GRAE. Les fonts dels bombers van informar que l’accidentat, que practicava l’activitat amb tres esquiadors més, va caure per causes que es desconeixien i es va trencar el braç. Així, els bombers van evacuar el jove fins a l’hospital de Campdevànol.

Perduts a la Molina
L’altre rescat fou el d’una parella que s’havia perdut per la Molina, al municipi d’Alp. Van ser els propis perduts els que van trucar els serveis d’emergència a dos quarts de cinc de la tarda per comunicar-los que hi havia molta boira i no podien trobar el camí de tornada fins al refugi del Niu de l’Àliga. Ateses les condicions meteorològiques, l’helicòpter no es va poder enlairar per donar suport a la recerca que es feia des de terra, per on es van activar quatre dotacions dels bombers, entre ells el GRAE de muntanya i el GEM.
La parella desorientada va ser localitzada unes tres hores més tard, sana i estàlvia, segons van informar les fonts dels bombers.
Al matí, els bombers ja havien rescatat un veí de Sant Vicenç de Torelló, de 47 anys, que va relliscar i caure mentre practicava senderisme per la zona del Salt del Mir, al municipi de Santa Maria de Besora (Osona). Per a l’actuació es va activiar el GRAE, que va assistir l’home per una fractura al turmell. Finalment, el va evacuar l’helicòpter del SEM.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.