Incidències i accidents / Senderisme

16-02-2013: Dissabte de rescats a muntanya

Cortesia: montañismo.org

Un dia complicat a muntanya, aquest dissabte 16 de febrer de 2013, en que tot i un temps agradable, ha estat ple de petits accidents, que han fet necessari que hagin d´actuar els serveis de rescat. Afortunadament, no cal parlar de cap víctima mortal.

Us fem esment de la notícia publicada al Diari de Girona, el 16/02/2013:

Tres rescats de muntanya al Montseny, Núria i Queralbs

Els bombers han estat necessaris en un parell de situacions compromeses amb ferits lleus 16.02.2013 | 19:24

CERDANYOLA | BOMBERS Una dona de 53 anys ha resultat ferida amb una possible fractura al turmell en caure mentre estava realitzant una ruta per la cresta dels Castellets, a zona de les Agudes del massís del Montseny, a Arbúcies (la Selva).

L´avís de l´accident s´ha rebut a les 10.35 hores del matí i s´han activat els efectius dels Bombers de la Generalitat, amb membres del Grup d´Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d´Emergències Mèdiques (GEM) que s´han desplaçat fins al lloc de l´accident amb un helicòpter i el suport de quatre vehicles.

Un cop s´ha pogut localitzar l´accidentada, tasca dificultada en part per la gran nuvolositat que hi havia a la zona, se l´ha estabilitzat i evacuat amb llitera fins al lloc on estava aterrat l´helicòpter. Un cop allà, se l´ha evacuat a l´hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

Rescat d´un ferit a Queralbs amb una luxació a l´espatlla (Ripollès)

A les 13.51 hores, s´ha rebut l´avís d´un altre rescat a Queralbs on hi havia un excursionista ferit amb una luxació a l´espatlla. Al lloc de l´accidentat, a la zona del Pic de l´Àliga, s´han desplaçat efectius del GRAE amb l´helicòpter dels Bombers de la Generalitat. Un cop allà, han atès i evacuat el ferit, un veí de Breda de 30 anys, fins a l´helisuperfície de Campdevànol on l´esperava una ambulància del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) per portar-lo a l´hospital.

Rescat a Queralbs d´una persona ferida al turmell (Ripollès) 

Finalment a les 15.51 hores, s´ha rebut l´avís d´un altre accident de muntanya a Queralbs. Una persona que estava fent una ruta per la zona de Noufonts, a la Vall de Núria, amb altres companys s´ha fet una torçada al turmell i no podia continuar la marxa. Al rescat, han anat dues dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat amb personal del GRAE. Han atès i evacuat al ferit fins a l´helisuperfície de Campdevànol on s´ha fet el trànsfert amb l´ambulància del SEM per portar-lo fins a l´hospital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.