Incidències i accidents

L´ermita de Sant Valentí de Salarsa, en perill de caure

Sant Valentí Salarsa-Cortesia FlickrSituada a prop de Camprodon, i en un punt habitual de sortides que enllacen amb el poble de Beget, es una ermita que cal visitar.

La notícia publicada avui al Diari de Girona -15/11/2013-, alerta del perill estructural que pateix en estar edificada en un terreny inestable i sotmés a moviments sísmics. Problemes que ja afecten a les seves parets, on han aparegut esqueres.

Us fem arribar la notícia publicada.

Una ermita de Camprodon s´esquerda pels moviments sísmics

Instal·laran barres de ferro perquè els murs no s’obrin més i es consolidin les parets

GIRONA | ACN/DDG La comissió de Patrimoni de Girona ha donat llum verd al projecte per consolidar l’ermita de Sant Valentí de Salarsa, a Camprodon. Les parets del temple, que és del segle XII, s’han obert i hi ha risc que pugui caure. La Diputació de Girona va fer-hi una intervenció fa vint anys però el fet que l’ermita estigui situada en un terreny argilós on es detecten moviments sísmics ha fet que calgui actuar-hi de nou. Per evitar que les parets continuïn separant-se s’instal·laran unes barres de ferro de banda a banda del sostre que permetran consolidar les parets i fer força perquè es tornin a unir. L’ermita, que és visitable, continuarà oberta al públic.

L’ermita de Sant Valentí de Salarsa data del segle XII i és un temple que en l’actualitat està obert al públic. La Diputació de Girona hi va actuar als anys 80 per tal de consolidar el temple però, passats vint anys, l’ermita necessita una nova intervenció. Les parets laterals s’estan esquerdant i obrint i, segons el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida, fins i tot existeix el risc que caigui.

El fet que ha provocat que en tan poc temps calgui fer-hi una altra obra de consolidació és que aquesta petita ermita està situada sobre un terreny argilós i, a més, a una zona on està demostrat que hi ha activitat sísmica. Això hauria provocat la separació de les parets. Per evitar que els desperfectes vagin a més, la Diputació de Girona ha demanat a Patrimoni autorització per poder-hi instal·lar unes barres de ferro a la parts superior del temple -que aniran de banda a banda- per tal d’unir les parets i forçar que tornin al seu lloc. La comissió ha autoritzat el projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.