Incidències i accidents

Esquiadora morta a Grandvalira, en un allau fora pistes

 Notícia apareguda al diari El Periódico de Catalunya el 26/12/2013

Mor una esquiadora de 27 anys després d’una allau a l’estació de Grandvalira

L’estació d’esquí andorrana explica en un comunicat que la noia va saltar “la xarxa d’una pista tancada”

EUROPA PRESS / Barcelona

Dijous, 26 de desembre del 2013 – 16.33 h

Una esquiadora de 27 anys, de nacionalitat espanyola i amb residència a Barcelona, ha mort aquest dimecres a la tarda a l’estació d’esquí andorrana de Grandvalira després de ser sorpresa per un allau.

En un comunicat aquest dijous, l’estació ha expressat a la família el “més sincer condol”, i ha informat que encara s’estan investigant les causes de la mort de la noia, encara que tot apunta a una imprudència, tenint en compte que va saltar un cordó de seguretat per esquiar fora de pistes. A més, l’estació també ha donat el condol a la família a través del seu compte de Twitter (@grandvalira)

Dos companys que esquiaven amb la noia van alertar els responsables de l’estació que l’havien perdut de vista cap a les 16.40 hores després de ser sorpresos per una allau mentre baixaven per la zona del Cabirol/Falcó, al sector de Soldeu. Després d’intentar buscar-la pels seus propis mitjans, els nois van alertar els equips de Grandvalira transcorregut un llarg període de temps.

Una vegada rebut l’avís, els equips de rescat es van posar en marxa “amb la màxima celeritat”, i van localitzar la noia deu minuts després, ha precisat l’estació. També es va avisar el metge de l’estació que, després de realitzar les maniobres de reanimació avançada, va confirmar la necessitat d’evacuar urgentment en helicòpter l’esquiadora.

La noia va ser traslladada a l’hospital andorrà de Nostra Senyora de Meritxell, on l’equip mèdic no va poder fer res per salvar-li la vida i va morir cap a les 20.00 hores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.