Incidències i accidents / Senderisme

Tres excursionistes morts al Pedraforca, al Bastiments i al Pirineu aragonès, en un dia tràgic a muntanya

Feia temps que al nostre bloc no ens fèiem ressò de tants accidents greus a muntanya, i sobretot en un únic dia: aquest primer de maig del 2014 (01/05/2014).
Dos excursionistes catalans han perdut la vida en diferents contrades( Berguedà i al Pirineu aragonès), i tres mes han resultat greument ferits en accidents ocorreguts a la muntanya de Montserrat, a Setcases( Ripollès) i a Santa Pau( La Garrotxa).
Us fem un recull del que s´ha publicat a diferents mitjans.

Escalador mort al Pedraforca.
En aquest cas, l´accident s´ha produït quan l´escalador de 28 anys, veí de Sant Cugat del Vallès, estava en una paret de la cara sud del Pedraforca, fent l´anomenada Via de Tots, d´una certa dificultat. Pel que sembla s´hauria caigut quan estava fent aquesta via, tot i que va quedar penjat, a la paret, en anar cordat, però va quedar inconscient.
El seu Company d´escalada, va poder avisar els serveis d´emergències, i va poder baixar el cos de la víctima, fent un ràpel d´uns 40 metres, fins al peu de la via, en estat inconscient, però quan varen arribar les assistències i els Mossos d´Esquadra, era massa tard.

Excursionista mort a l´Ibon de Llauset( Ribagorça).

A prop de l´Ibon de Llauset, al Pirineu aragonès, dos excursionistes de Tarragona estaven fent ràpel, quan el sistema per assegurar el descens que ells mateixos havien preparat va fallar i van caure. De resultes d´aquest incident, va morir un dels excursionistes, de 48 anys, i l´altre va resultat greument ferit. Va poder donar avís al 112, que va desplaçar un helicòpter de la Guardia Civil i un grup de muntanya de Benasque al lloc dels fets, tot i que no ja no varen ser a temps d´atendre a l´excursionista mes greu. L´altre ha patit diferents traumatismes de diferent consideració a la part superior del cos.

Greu accident al Bastiments.
Un excursionista, també de 48 anys, es troba en estat crític després de caure uns 200 metres, quan estava fent una travessa pel Ripollès, i va patir aquesta caiguda al pic de Bastiments, que li hauria provocat una fractura del crani. L´accident es va produir a primeres hores del matí, i varen ser alertats els Bombers de la Generalitat i els GRAE- Grups d´Actuacions Especials-, que varen desplaçar un helicòpter per dur-lo a una zona propera on un helicòpter medicalitzat, el va traslladar a l´Hospital Trueta de Girona.

Posteriorment hem sabut que finalment va morir a l´Hospital Trueta, ja que no es va poder recuperar de les greus lesions que havia patit. Us fem arribar aquest enllaç: Mor excursionista Bastiments

Excursionista ferida a Santa Pau.
De menys importància va ser el darrer accident del dia, amb una excursionista, de 56 anys, que es trobava fent una ruta pel Volcà de Santa Margarida, i va patir una fractura del turmell. Varen intervenir tres dotacions dels Bombers i un helicòpter amb membres dels GRAE.

Enllaços a les notícies:

Diari de Girona

Regió 7

Heraldo de Aragón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.