Notícies i Novetats / Senderisme

Guies de rutes on pots agafar el tren; fer un pícnic o una passejada en bici

Us presentem aquestes guies que han sigut editades al 2014, totes per l´editorial COSSETÀNIA, i que ens permet gaudir dels entorns, paissatges i patrimoni cultural de diferents comarques de Catalunya.

Son rutes majoritàriament accesibles per la majoria de la gent, unes a peu, altres en bicicleta i alguna on es valora fonamentalment que es pugui fer el desplaçament al punt de sortida i tornada en transport públic, en aquest cas, el tren.

Excursions amb nens per la Catalunya Central, des d´una àrea de pícnic, de la Barbara Vastenavond i en Rafael Servent Arracó.

“Excursions amb nens per la Catalunya Central des d’una àrea de pícnic” és una guia fàcil i entenedora, que recull 12 itineraris pel Bages, el Solsonès i el Berguedà per fer a peu i en BTT, assequible per a totes les condicions físiques i edats, especialment indicada per fer en família. Amb aquest llibre podreu passejar per prats subalpins enmig de vaques i ramats d’ovelles, agafar llanterna i bicicleta per entrar, muntanya endins, en antigues vies de tren per al transport de fusta del bosc, travessar passeres i ponts penjats sobre rius vermellosos, veure com neix un riu de la muntanya o enfilar-vos dalt d’una roca per admirar un falcó solitari. Totes les rutes proposades tenen com a nexe una àrea de pícnic, origen i destí des d’on emprendre l’aventura o refer forces després d’una jornada d’acció, amb una acurada descripció dels seus equipaments i serveis, la manera d’accedir-hi o els telèfons de contacte.

Aquesta guia te un preu aproximat de 19,95€.

A peu de la Cerdanya a Barcelona, d én David Clatet i Puyal.

Aquesta guia us proposa 25 excursions per fer a peu i que enllacen les diverses estacions de la línia de tren que uneix la Cerdanya amb Barcelona. Aquesta línia ferroviària travessa de nord a sud el Pirineu i les serralades, valls i planes que el separen del mar, i és per això que ofereix una diversitat enorme de camins i paisatges, tot un botó de mostra de la geografia de Catalunya. Una bona oportunitat a l’abast de l’excursionista sense cotxe.

Aquesta guia te un preu aproximat de 11,50€.

Cicloturisme tranquil per Catalunya, d´en Rafael Vallbona.

Recull 26 rutes per tota Catalunya, sense gaires dificultats tècniques. Les rutes d’aquest recull són circuits ciclistes on el paisatge, la descoberta o el patrimoni són els valors protagonistes, evitant posar en primer pla les dificultats tècniques que caracteritzen el cicloturisme esportiu.

No trobareu aquí ni grans distàncies, ni dificultats enormes. Cadascuna de les rutes està pensada a partir de la idea de descobrir un territori i posar-lo en valor històric. És així com el ciclisme es fa humanista.

A més, sempre que cal es combina la bicicleta i el transport públic, una mescla idònia per fomentar el turisme sostenible.

Aquesta guia te un preu aproximat de 12€.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.