Incidències i accidents / Senderisme

Una excursionista mor ofegada a prop de Sadernes

Serveis de rescat a Sadernes. Cortesía Diari de Girona.

La forta llevantada que ha afectat a Catalunya aquest passat cap de setmana, el darrer d´un mes de novembre força suau, ha provocat forts aiguats i el creixement sobtat de rius i rieres, sobretot aquest passat diumenge.

Al municipi de Montagut i Oix, i mes concretament a la zona de Sadernes, on hi ha la riera de Llierca o altrament coneguda com de Sant Aniol, s´ha produït la desgraciada mort d´una jove.

Un grup de 4 excursionistes, un pare i les seves dues filles i altra noia, companya de feina del primer, estaven fent senderisme per aquesta zona, situada a l´Alta Garrotxa, quan sembla que per causes accidentals, que aquesta darrera va caure a la riera, que en aquell moment, ja anava molt crescuda per la pluja intensa de les darreres hores.

Pel que sembla, varen intentar salvar la riera per un gual formigonat que la travessa, a la pista de la Muntada,  amb el suport d´algunes roques que fan una mena de passera, però la noia va relliscar i va caure a la riera, i el seu company de feina, va intentar ajudar-la, però també va caure a la riera, sent arrosegats durant uns centenars de metres, fins que el pare de les dues filles, que havien quedat enrrera, va poder ensortir-se agafant-se a unes branques, i retornant al punt on havia deixat a les seves filles.

El pare va donar de seguida la veu d´alerta al 112, que va activar el servei de rescat, amb la mobilització d´un helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris, al costat d’efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) -subaquàtics i de muntanya-, del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i del Grup Caní de Recerca (GCR) dels Bombers de la Generalitat, recolzats amb efectius dels Mossos d’Esquadra.

Donat que els fets es varen produir al voltant de les 14.00 del diumenge, els serveis de rescat va haver de suspendre la recerca en caure la nit, donat el mal temps i les dificultats de moure´s pel terreny.

Malauradament aquest matí, un cop repressa la recerca, un helicòpter ha localitzat el cos de la noia, a la riera de Sadernes, a prop del pont d´en Valentí, a primera hora del matí.


Adjuntem els enllaços de les notícies publicades a Diari de Girona i El Punt Avui, a les seves edicions de 01/12/2014.

Article detallat de El Punt Avui, a l´edició del 02/12/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.