Incidències i accidents / Senderisme

Un excursionista mor a Santa Cristina i un esquiador greu a Setcases(08/02/2015)

Rescat esquiador accidentat a Setcases

Després d´un dissabte molt accidentat a la zona de Setcases, pel vent i la boira, aquest diumenge(08/02/2015), ha estat tràgic, ja que un excursionista ha mort mentre feia la Via Ferrata a Santa Cristina d´Aro -Baix Empordà-; a la comarca del Ripollès, per la seva banda, un esquiador ha resultat greument ferit, a la zona del coll de la Marrana -Vallter 2000-, i al Far de Susqueda, s´ha rescatat a una persona en un lloc de difícil accés.

Mort a la via ferrata de Santa Cristina d´Aro. Notícia publicada al Diari de Girona.

Un excursionista, veí de Barcelona de 55 anys, va morir ahir al matí després de patir una indisposició mentre feia la Via Ferrata de Santa Cristina d’Aro. Els equips d’emergència van intentar reanimar-lo, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

Els fets es van produir ahir al migdia, després que els Bombers rebessin un avís que un home que feia la Via Ferrata a l’alçada de Santa Cristina havia patit una indisposició. Segons van explicar, la víctima es va trobar malament en un punt de difícil accés, per la qual cosa van enviar un helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques, que finalment no va haver de ser utilitzat ja que un particular va poder rescatar l’home, encara amb vida, i baixar-lo fins a la carretera amb un 4×4, on l’esperaven metges que després de practicar-li la reanimació no van poder fer res per salvar-li la vida. L’home hauria patit un atac de cor mentre realitzava la Via Ferrata.

Esquiador ferit greu a Setcases. Notícia publicada al Diari de Girona.

Un home va resultar ferit de gravetat aquest diumenge amb una fractura a la cama, a la tíbia i al peroné, mentre esquiava fora pistes a la zona del Coll de la Marrana, a Setcases, prop de l’estació Vallter 2000.
Els Bombers van rebre l’avís a les 15.03 i fins al lloc dels fets es van desplaçar tres dotacions terrestres i un helicòpter amb membres del GRAE. L’helicòpter medicalitzat no va poder arribar fins al lloc on es trobava la víctima a causa del fort vent que bufava a la zona i va ser necessari que els membres del GRAE agafessin motocicletes de neu i, acompanyats d’esquiadors experts, arribessin fins on es trobava el ferit. Aquest cap de setmana, els Bombers de la Generalitat han hagut de realitzar cinc rescats, tots ells per la zona d’Ulldeter, al Ripollès. Quatre es van produir dissabte entre un quart de dues i les quatre de la tarda i en dos d’ells les víctimes eren menors d’edat.

A la zona del Far de Susqueda, els GRAE varen haver de mobilitzar-se pel rescat d´un altre excursionista, però no tenim cap mes informació que l´oferida per Bombers de la Generalitat.

Rescat excursionista al Far de Susqueda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.