Incidències i accidents / Senderisme

Dues excursionistes rescatades al Bastiments i a Sant Aniol de Finestres

Rescat de l´excursionista accidentada a Sant Aniol de FinestresEn un cap de setmana molt plàcid climatològicament, els serveis de rescat han hagut d´intervenir en diversos accidents a muntanya. Dues dones de mitjana edat varen necessitar l´ajuda dels serveis de rescat en dues comarques diferents, aquest diumenge.

Ens fem ressó de la crònica publicada al Diari de Girona:

Dos rescats en menys de 24 hores a les comarques gironines d’excursionistes accidentades a la muntanya. Al llarg d’ahir, dues dones de 51 i 58 anys van ser rescatades pels Bombers de la Generalitat de Catalunya després de patir accidents i quedar ferides mentre feien excursions.
Segons van informar els Bombers, el primer cas es va produir a Sant Aniol de Finestres, a la Garrotxa, on una dona de 51 anys, veïna de Santa Coloma de Farners, va caure en un corriol prop de l’església de Santa Elena. Aquesta és una zona de difícil accés i, per aquest motiu, va caldre la intervenció dels membres del GRAE. Aquests van utilitzar un helicòpter i van aconseguir rescatar-la. La víctima, de 51 anys, va ser traslladada amb aquest mateix mitjà de transport fins un punt segur on se la va canviar a un helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques per evacuar-la a l’hospital Josep Trueta de Girona. Segons van informar els equips de rescat, la dona va patir una fractura a la tíbia esquerra.
Pel que fa a la segona víctima, aquesta també va ser una dona, veïna de Calella de Palafrugell, de 58 anys, que es va fer una luxació a l’espatlla mentre feia una excursió al pic de Bastiments, al terme municipal de Queralbs. Aquesta també és una zona de difícil accés per la qual cosa es van necessitar els efectius dels GRAE dels Bombers.
En els dos casos, les víctimes estaven fent excursionisme i senderisme quan van patir els accidents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.