Notícies i Novetats / Senderisme

Novetats editorials: rutes per les Garrigues, Alt Pirineu i pel Garraf

Us assabentem de novetats editorials ben diferents i que abasten el territori de Catalunya.

Paissatges de l´Oli a les Garrigues Altes, de l´Editorial Piolet, amb un preu de 12€.

La guia + mapa ‘Paisatges de l’oli a les Garrigues altes’ ha estat impulsada per sis municipis de les Garrigues (Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa) per donar a conèixer les 24 rutes turístiques que mostren els indrets més emblemàtics de la zona.

Són casi  400 km  de camins i senders que, a peu, amb bicicleta o bicicleta elèctrica permeten veure cabanes de volta, construccions de pedra seca, marges, cisternes, aljubs, basses, cogulles o cadolles, masies …

Els cuidats camps d’oliveres acompanyen al visitant al llarg de tots els recorreguts i el fan partícip d’un paisatge singular, de vegades dur, on la vida transcorre segons les estacions.

La guia comença amb una descripció de les construccions de pedra seca, que juntament amb les oliveres, constitueixen els trets inconfundibles del paisatge a les Garrigues Altes. A continuació es descriuen els punts més importants de cada població i les rutes que els recorren.

El mapa, a escala 1:20.000, incorpora tots els recorreguts i la majoria de punts d’interès. Aquestes incorporacions el fan completament diferent de la resta de cartografia actualment existent que no deixen d’ésser bases merament cartogràfiques.

La guia i mapa també es trobem en format digital.

25 excursions pel Parc Natural de l´Alt Pirineu, de l´editorial Prames, amb un preu de venda de 16€.

Els autors són l’Olga Rovira Pijuan i el David Guiu Oliver que han elaborat una selecció de recorreguts per visitar els racons més significats del Parc.

Aquesta tria inclou itineraris senyalitzats d’arreu del Parc Natural de l’Alt Pirineu per poder gaudir de tota la diversitat que ofereix: des dels altius cims de l’extrem nord, com la Pica d’Estats, fins a l’extrem sud del Baix Pallars amb la seva fisonomia més mediterrània.

A banda d’una introducció on es detalla els trets més singulars del Parc pel que fa a flora, fauna, geologia, patrimoni, climatologia i aspectes pràctics per preparar les excursions, també conté en totes les excursions, a més de la ressenya exhaustiva del recorregut, cartografia completa i perfils altimètrics. A més a més, el pròleg ha estat a càrrec del director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga.

El llibre està pensat per a un públic ampli. D’aquesta manera, cal destacar els dos blocs que el conformen: d’entrada, les 15 primeres excursions discorren per mitja muntanya i són aptes per a qualsevol senderista; d’altra banda, les 10 últimes rutes es mouen per alta muntanya i ja estan orientades a senderistes amb un mínim d’experiència. Aquesta diversitat d’itineraris permet trepitjar tots els sectors del Parc: Massís de l’Orri, Vall de Santa Magdalena, Vall de Cardós, Vall Ferrera i Valls d’Àneu.

El Garraf, 12 excursions per a cames petites i en cotxet, d´Editorial Piolet, amb un preu de venda de 9€.

12 rutes ideals per a passejar amb cotxet de nadó i primers caminadors. Són itineraris fàcils, d’entre 0,5 i 6 km de llargada per a gaudir de la natura en família.

Aquesta guia permetrà als més petits (de 0 a 6 anys), veritables protagonistes d’aquestes rutes, descobrir les comunitats vegetals i la fauna de l’entorn del massís del Garraf i el seu patrimoni cultural. Camins sinuosos envoltats de vinyes us meneran a masos antics i, passejant i jugant entre margallons, estepes i plantes aromàtiques, escoltareu el cant dels ocells, mentre els més petits aprendran a estimar i respectar l’entorn tot gaudint de la natura.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.