Activitats populars / Notícies i Novetats / Senderisme

Fira de Muntanya 2017, a Vic

Arriba una nova edició de la Fira de Muntanya, que es farà aquest proper cap de setmana del 3 al 5 de novembre de 2017, al recinte firal El Sucre a Vic( Osona). Al dia 5 de novembre i el cap de setmana del 11 i 12 de novembre de 2017, hi haurà tot un seguit d´activitats a l´aire lliure, que es desenvoluparan a la zona del Collsacabra.

Pel que respecte a les activitats al recinte firal, hi haura la ja tradicional Fira del Llibre de Muntanya, amb la presentació de diverses publicacions, així com l´assistència de diferents empreses del sector de l´esport i un espai dedicat al Mercat d´Ocasió.

Respecte a les activitats a l´aire lliure, hi ha prevista una marató, una tirolina gegant, un concurs de fotografia i alguna passejada.

Us detallem el programa detallat:

El Recinte Firal El Sucre de Vic estarà obert els dies 3, 4 i 5 de novembre de les 10h a les 20h i tindrà dues àrees expositives: la d’Esquí i Esport, destinada a les mostres comercials d’empreses relacionades amb la muntanya com estacions d’esquí, agències de viatge, botigues de roba i material esportiu, i la Fira del Llibre de Muntanya, que acollirà a diverses empreses del món editorial. A aquestes dues àrees cal sumar-hi el Mercat d’Ocasió, que s’ubicarà a l’entrada del recinte i on s’hi podrà adquirir roba i material de segona mà provinent de particulars i també hi haurà una zona outlet, amb material de botigues d’esports. Al Recinte Firal també es faran altres activitats com conferències, presentacions de llibres, sessions de contacontes, col·loquis, el concurs Open Bloc d’Escalada i escalada a la xemeneia d’El Sucre.

Conferències i activitats destacades Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra
 Taula rodona: Els 8 mil a Osona, 25 anys d’Himalaisme
 Lliurament del 3r Premi Editorial del Llibre de Muntanya
 Concurs Open Bloc d’escalada
 Conferència de l’alpinista Simone Moro sobre els 8.000 a l’hivern
 Exposició de dibuixos Comic’s & Climb. Els dibuixants són: Xavi Mountain, Xavi Socías, Furti i Edu Català.
 Presentació del llibre Esport amb seny a càrrec de l’esportista Emma Roca
 Pedalada familiar Osoning
 Cabrerès Mountain Marathon by Sport a l’Esquirol (12 de novembre)

La Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra 2017 està organitzada per l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de L’Esquirol, l’Ajuntament de Rupit, l’Ajuntament de Tavertet i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Les activitats
La fira té programades múltiples activitats esportives, culturals i comercials relacionades amb la natura, amb propostes per a totes les edats. A Vic, el Recinte Firal El Sucre serà el centre neuràlgic d’aquesta àmplia oferta. Al seu interior hi haurà 2 punts destinats a presentacions de llibres i guies, conferències, i col·loquis: l’Espai Fòrum i l’Espai Collsacabra. I al costat del recinte, L’Espai Vit acollirà l’exhibició de L’Splitboard Film Festival, una mostra de curtmetratges d’aquesta modalitat d’esquí que tindrà lloc diumenge a la tarda.

Entre les activitats més culturals hi ha el lliurament del 3r Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que es farà el dissabte a partir de les 13h30 a l’Espai Fòrum. Els premis pretenen reconèixer la tasca dels autors i de les editorials per a promocionar i divulgar la cultura, els esports de muntanya, les guies o manuals tècnics, obres de caire geogràfic, conservacionistes o mediambientals les tradicions i el patrimoni, tant natural com arquitectònic de l’entorn de la muntanya. Es convoquen quatre premis, un per cadascuna de les següents temàtiques:
1. PREMI JACINT VERDAGUER. Millor llibre publicat sobre cultura,patrimoni, tradicions i narrativa de muntanya, en llengua catalana
2. PREMI ARTUR OSONA. Millor guia o manual de muntanya, o obra de caire
tècnic, geogràfic o conservacionista, en llengua catalana
3. PREMI JULI SOLER. Millor mapa excursionista
4. PREMI COLLSACABRA. Millor llibre de muntanya en llengua no catalana

D’altra banda, en el mateix Espai Fòrum també s’hi faran xerrades-col·loquis i presentacions de llibres. Algunes de les més destacades són la del reconegut alpinista Simone Moro sobre Alpinisme d’avantguarda a l’Himàlaia i els 8000 a l’hivern, el col·loqui sobre Els 8 mil a Osona, 25 anys d’Himalaisme, amb la participació de Ferran Latorre, Jordi Godayol, Josep Salvans i Eduard Sallent, i la presentació del llibre Esport amb Seny, a càrrec de l’esportista Emma Roca, que fa més de quinze anys que competeix al màxim nivell internacional en raids d’aventura, triatlons i maratons.

A l’Espai Collsacabra s’hi duran a terme activitats infantils com titelles, a càrrec de l’ONG Cal Llibre i presentacions de contes. També s’hi faran tallers d’esport inclusiu, a càrrec de Play and Train, i xerrades de viatges com la de Perú, low cost.

A dins el pavelló comercial s’instal·larà un rocòdrom modular de més de 20 metres d’amplada que dissabte i diumenge acollirà, per tercer any consecutiu, el Campionat d’Open Bloc. El concurs, que compta amb molta participació i aporta espectacularitat a la fira, està pensat per a tots els nivells i per a totes les edats. El preu per accedir a aquesta activitat és de 12 €, amb inscripció prèvia, i 14€ al recinte.

Seguint amb aquest tipus d’activitats més esportives, durant el cap de setmana a l’entorn del Recinte Firal El Sucre de Vic es podrà fer escalada a la xemeneia, escola de ciclisme, monòlit amb tirolina, segway, circuit d’aventura, circuit d’obstacles amb ponis i globus captiu, entre d’altres. I el diumenge 5 de novembre, també sortiran i arribaran al Sucre els participants a la 37a Caminada Matagalls-Vic, organitzada per la Unió Excursionista, que tindran entrada lliure al pavelló comercial.

Pel què fa a novetats respecte aquestes activitats fora del recinte, hi ha dues propostes pel públic familiar: el Planetarium i la Pedalada Familiar. En el primer cas, es tracta d’una cúpula de 6×6 metres de base i una alçada de tres metres i mig. A dins hi cap un grup de 20 /30 persones que, a través de projeccions, podran veure tot el cel observable des de la Terra, la Lluna, els planetes, etc. Aquesta cúpula estarà instal·lada a davant del recinte. D’altra banda, la Pedalada Familiar Osoning es farà diumenge 5 al matí, i està organitzada per l’Escola de Ciclisme Josep Jufré i l’ETB-Vic. Les inscripcions estan obertes. El preu per participar és de 10€ per nen, o 15€ per nen i acompanyant, o 20€ per família sencera. Això també inclou una entrepà de botifarra, avituallament a mig recorregut i l’entrada a la fira.

Una altra novetat és el concurs de vídeos a través d’Instagram per contribuir a la difusió dels esports de muntanya i del patrimoni natural. Es tracta de publicar un vídeo realitzant alguna activitat esportiva a la muntanya, amb l’etiqueta #firamuntanya2017 a la xarxa social Instagram. El premi és una càmera d’acció GoPro Hero 5 session cedida per Isern Electrodomèstics Vic i valorada en 359€. Podeu consultar les bases a vicfires.com.

Als espais naturals del Collsacabra, concretament a L’Esquirol, Rupit, Cantonigròs i Tavertet, el diumenge 5 i els dies 11 i 12 de novembre es portaran a terme diverses activitats com passejades en segway, tir amb sarbatana, un nou concurs de fotografia que porta per nom “Collsacabra, concurs internacional de fotografia”, la presentació del mapa de patrimoni cultural de L’Esquirol, tirolina gegant, la XXI Fira del Bolet, la presentació del llibre “Cabrerès, Collsacabra, Llancers. 50 itinerants d’aventura i patrimoni”, i la Cabrerès Mountain Maraton (diumenge 12 de novembre).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.