Novetats al mercat / Senderisme

Bibliografia 2022: guies pel Montseny i per Andorra.

Montseny, col.lecció Els Camins de l´Alba, per Joan López. Editorial Alpina. Preu aproximant uns 14€.

Aquest petit llibre recull 20 rutes que es poden fer en familia, gaudint de l´entorn d´aquesta zona. Aquesta col.lecció acostuma a plantejar rutes senzilles de fer, amb alguna sortida de mes dificultat, amb unes explicacions concises i detalls concrets.

Andorra, la travessa circular, de Alfons Brosel i Manel Figuera. Editorial Alpina i Cossetània. Preu aproximat 20€.

La magnitud del traçat del camí del Gran Recorregut del País (GRP) és tanta, que molts muntanyencs coincideixen que si no s’ha fet aquest itinerari no es coneix de veritat el Principat d’Andorra. Es tracta d’un recorregut de més de 115 km i amb un desnivell acumulat de més de 8.500 m; tot plegat per donar la volta sencera en un país on les muntanyes sembla que no s’acabin mai. La publicació consta d’una guia i 4 mapes a escala 1:40.000 que inclouen la fitxa tècnica i els perfils de les 7 etapes de la travessa

 

 

 

A peu per Montdevi i altres serres de Ponent, de Francesc Antillach i Antònia Oritz, col.lecció Azimut, Editorial Cossetània. Preu aproximat 16€.

La desconeguda serra de Montdeví, amb els seus singulars plegaments i la visió de les extenses i blavoses làmines d’aigua dels grans embassaments de Santa Anna i de Canelles, formen la imatge més representativa d’aquest territori, que té com a un dels atractius la seva enorme solitud. Caminant sovint per antics camins avui en desús, les pedres en ruïna ens portaran a fer un exercici de memòria per no oblidar el passat d’aquestes terres, en particular les que pertanyen a l’antic terme de Tragó de Noguera.

La major part dels itineraris descrits en aquest llibre transcorren per l’Espai Natural Protegit dels Vessants de la Noguera Ribagorçana, zona situada a l’extrem occidental de Catalunya. Les muntanyes situades al sud del Montsec conformen el Premontsec i Montdeví n’és una d’elles. Aquest llibre és la primera guia que tracta aquesta zona desconeguda i interessant de les comarques de Ponent.

  • Aquest llibre ha sorgit de la voluntat d’homenatjar a les persones que foren obligades a un desplaçament forçós, deixant cases i terres en benefici del bé comú, i als pobles i camins que s’esvaïren i desapareixeren com a conseqüència de la construcció de dos de les grans infraestructures hidràuliques a la conca mitjana del riu Noguera Ribagorçana: el pantà de Santa Anna i el de Canelles.
  • Els autors han volgut compartir el coneixement d’aquesta zona, força desconeguda i interessant de les comarques de Ponent, amb els amants de la natura i de l’excursionisme.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.