Novetats al mercat / Senderisme

Bibliografia: Banys de bosc, Orientació en el medi natural, Girona Express

Us presentem tres novetats al mercat editorial durant aquest 2022, relacionades amb les activitats al medi natural però també amb el turisme o la cultura del viatger.

Banys de bosc, d´en Josep Gordi Serrat. Editorial Cossetània. Preu aproximat uns 16,90€.

Un bany de bosc, des del punt de vista minimalista, és una passejada silenciosa per un espai forestal per tal de respirar l’aire de la seva atmosfera interior, i pot convertir-se en un exercici de salut integral, és a dir, física, psíquica i espiritual.

Caminar, mirar, inhalar, flairar, ensumar, observar, contemplar… Tots aquests verbs es poden utilitzar en qualsevol dels vint indrets on l’autor convida a fer un bany de bosc. En el fons, aquest llibre és una invitació a passejar pel bosc amb tranquil·litat i silenci i, així, respirar totes les essències beneficioses per al nostre cos que hi ha a l’atmosfera d’un bosc i, a la vegada, fer-nos un regal sensorial a l’obrir tots els nostres sentits. Què aconseguirem fent les passejades que ens proposa aquest llibre? A part de divertir-nos i sorprendre’ns amb totes les meravelles que ens pot oferir el bosc, fer salut! Està comprovat, científicament, que el bany de bosc pot millorar el nostre sistema immunològic, baixar el ritme cardíac, relaxar-nos… Ara bé, per aconseguir tots els beneficis de la passejada forestal cal que posem en joc no només el nostre cos, sinó també el nostre cor i, fins i tot, la nostra ànima.

  • En aquest llibre hi ha boscos del Pirineu, del Pre-Pirineu, del sistema Transversal, del Litoral, de la Serralada Litoral i de la Prelitoral.
  • Dins de cada proposta de bany, l’autor hi ha afegit referències literàries i textos de divulgació científica.

Orientació en el medi natural, de Toni Muné. Editorial Cossetània. Preu aproximat uns 13,90€.

AMB EXPLICACIONS IMPRESCINDIBLES, PER APENDRE, PER EXEMPLE, COM S’HAN DE LLEGIR ELS MAPES O COM FER SERVIR LA BRÚIXOLA Els humans utilitzem l’orientació constantment i ens és imprescindible per accedir a la natura amb seguretat. Per tant, la seva coneixença és un pilar formatiu fonamental, encara que moltes vegades sigui l’assignatura pendent, ja que es dona per sabuda i no es treballa amb deteniment. L’objectiu d’aquest manual és proporcionar les nocions bàsiques sobre l’orientació en el medi natural. S’hi exposen els fonaments sòlids per navegar per la natura amb seguretat i confiança. Per tant, s’hi expliquen conceptes i tècniques i s’hi ofereixen recursos que permetin practicar i millorar la capacitat d’orientació. Cal que aprenguem a percebre tota la informació i a decidir la millor jugada, com en una partida d’escacs, ja que, a partir d’ara, el nostre lema serà: pensar i caminar en la bona direcció i, i després córrer, si ens ve de gust. Les tècniques d’orientació d’aquest manual se centren en el mapa i la brúixola, és a dir, en l’orientació clàssica, tot i que també s’hi esmenten altres instruments d’ajuda i s’hi fa un breu repàs de les noves tecnologies. * Les tècniques d’orientació se centren en el mapa i la brúixola, és a dir, en l’orientació clàssica, tot i que, també s’hi citen altres instruments d’ajuda i es fa un breu repàs de les noves tecnologies. * Toni Muné ha competit en la modalitat de peu per tot Catalunya, l’Estat espanyol i Europa.

Guia Girona Express, de Jordi Falgas i Vador Minobis. Editorial Triangle Books. Preu aproximat uns 9,90€.

Aquesta fotoguia us proposa conèixer la ciutat de Girona i els seus voltants tot passejant per places, carrers i carrerons, parant atenció en els grans monuments històrics com la catedral, la pujada de Sant Domènec o la basílica de Sant Feliu però també en els petits detalls, de vegades imperceptibles, que ens regala la ciutat. Una passejada per Girona il·lustrada amb fotografies i mapes, amb 100 punts d’interès que anirem trobant durant el recorregut, a més de rutes temàtiques: els ponts sobre el riu, l’arquitectura noucentista de Rafael Masó, la muralla… I enmig de la natura, les Ribes del Ter i la Vall de Sant Daniel.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.