Rutes de senderisme

Bibliografia 2023: manual de barranquisme, Pirineu en familia i patrimoni geològic.

Us presentem tres novetats editorials vinculades amb la natura, publicades recentment.

Pirineu en familia, 50 ascensions i excursions amb nens, Editorial Triangle Books. Preu aproximat: 23€.

“Un llibre pensat per a vosaltres, infants i joves de 5 a 15 anys. I per a les vostres famílies, és clar. Carles Gel, experimentat guia de muntanya i autor de nombroses guies sobre el Pirineu, us proposa 50 excursions als pics i paisatges més emblemàtics del Pirineu, per camins i senders que us portaran fins a llocs que mai oblidareu: valls paradisíaques, cims esvelts, llacs fantàstics… En aquest primer volum, hi trobareu 50 ascensions i excursions pel Pirineu situat més a lÆorient. 20 són per a totes les edats; altres 25, a partir de 9 anys; i 5 per a més grans de 12 anys.”

Descens de barrancs, manual pràctic, d´Òscar Márquez Pérez, Joan Olives Domènec, Eloi Villar Colomé. Editorial Cossetània. Preu aproximat 14,40€.

l descens d’engorjats o barranquisme és una especialitat que ressegueix els camins que la natura ha forjat a la roca al llarg dels temps. Parets altives, gorgs d’aigües cristal· lines, tobogans naturals, vegetació, fauna, llum, foscor… atorguen un ventall de contrastos espectaculars.

L’objectiu del llibre és sintetitzar de la manera més senzilla possible els coneixements de tres guies amb anys d’experiència. Amb aquest manual els autors faciliten les tècniques per tenir més control tècnic i autonomia en el desenvolupament de l’activitat, a més d’ampliar la base de coneixements per resoldre situacions al llarg d’un descens.

  • Aquest llibre intenta ser un punt d’inici per fer arribar els coneixements de la millor manera possible, però no pretén substituir les formacions.
  • El llibre es divideix en 5 apartats temàtics: equip i material, tècnica de progressió, usos del material, tàctica i logística i autorescat i emergències.

Excursions a foradades, finestres i ponts naturals, de Joan Escalé. Sua Edizioak. Preu aproximat 19.45€.

Les foradades, els ponts naturals i les finestres han estat motiu d’interès de l’excursionisme des dels seus orígens. A la nostra guia hi trobareu una selecció d’aquest patrimoni geològic repartit per Catalunya. Podem clasificar les formacions geològiques de la guia en arcs de roca (arcades, arcs i coves-túnel), és a dir, formacions en forma d’arc; finestres (foradades i ulls), és a dir, forats en una paret de roca, i ponts de roca (ponts naturals), o sigui, Ponts naturals per sobre de la llera d’un fondal, riu o torrent, o per l’ensorrament de la part interior d’una balma.

En les 30 excursions que us presentem no hem pretès cenyir-nos únicament a les foradades, sinó que aquestes, més aviat —tret d’alguna excepció—, ens han servit de pretext per dur a terme una excursió i conèixer també l’entorn on estan situades. Així doncs, ho hem combinat també amb assolir cims, descobrir balmes, conèixer la vegetació i altres elements d’interès excursionista.

Llibre solidari.

L’autor destinarà els beneficis obtinguts per la venda a l’ONG ACNUR que treballa en l’ajuda dels refugiats en conflictes bèl·lics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.