Incidències i accidents

Ruta del Ter: nou trajecte per BTT

Us fem arribar aquesta notícia, que suposa afegir un tram, adreçat especialment als afeccionats a la BTT, que suposa enllaçar Ripoll i el poble de Borgonyà. No es tram gaire fàcil, per la qual cosa, resulta apte només per gent amb certa capacitat i experiència en trams pedregosos.

El Consorci Alba-Ter ja ha buscat un itinerari alternatiu i l’ha senyalitzat

24/01/12 02:00 – Ripoll – Jordi Casas

El tram per fer en bicicleta entre Ripoll i Borgonyà de la ruta del Ter ja té connectivitat. El Consorci Alba-Ter n’ha enllestit els treballs de senyalització. Des que es va posar en funcionament, havien quedat pendents de connectar trenta quilòmetres entre el Ripollès i Osona, en espera que la Generalitat executés la Via Ciclista del Ter entre Vic i Camprodon. Mentrestant, el consorci ha habilitat una alternativa viable. Tot i així, l’alternativa en tren continua sent la millor opció per a gent gran, famílies i persones que habitualment no fan esport, ja que el tram només és apte per a ciclistes experts i en BTT. La ruta té força desnivell i utilitza alguns camins pedregosos. Els criteris que s’han seguit per buscar una ruta alternativa entre Ripoll i Borgonyà han estat la màxima adaptació a la topografia del terreny, afavorir els camins que passin a prop del Ter, passar pel centre de les poblacions, optar per camins amb pendent suau, que el camí ressegueixi camins d’ús habitual per fer compatible el seu manteniment, i la seguretat utilitzant vies de comunicació de poca intensitat de trànsit, pistes forestals i GR.També s’ha respectat la normativa existent al Parc del Castell de Montesquiu.Aquest tram de la ruta surt del centre de Ripoll i arriba a l’estació de tren de Borgonyà. Després de Can Villaura s’ha d’agafar el nou camí que ressegueix el riu Ter per la riba dreta i creuar el pont de la Colònia Santa Maria.El mapa del tram i el Roadbook es pot consultar a Internet, a l’adreça de la Ruta del Ter: http://www.rutadelter.cat, on a més es pot descarregar el track.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.