Notícies i Novetats / Senderisme

Neix una nova ruta temàtica: Refugis del Torb

Noves iniciatives van ampliant les possibilitats del turisme de muntanya i mar al nostre territori.

En aquest cas, dos llocs tant simbolícs com Núria i el Canigó, amb el nom de Refugis del Torb. Aquesta travessa, sens dubte, no decepcionarà a cap practicant del senderisme en general. Amb diferents opcions, modulables en funció de les capacitats o interessos dels participants, ens permeten gaudir del paissatge i poder aprofitar els refugis del recorregut.

Per poder participar a la ruta, cal complir algunes condicions.

Us fem esment de la notícia publicada al Diari de Girona, el 27/07/2012, així com de la web on podeu trobar informació detallada:

Enllaç notícia Diari de Girona

Refugis del Torb

De la Vall de Núria al massís del Canigó a través de senders

Caminar de Núria fins al Canigó, durant temps, va ser una de les experiències avançades del muntanyisme català

27-07-2012 18:49

ribes de freser | X.V.

Caminar de Núria fins al Canigó, durant temps, va ser una de les experiències avançades del muntanyisme català i una activitat limitada a pastors i contrabandistes. El més normal era fer la travessa en companyia de guies o a través d’un viatge organitzat per una empresa de turisme. Ara, es pot fer de manera independent en base a la contractació d’allotjaments per Internet. Es tracta d’una travessa d’entre 7o i 100 quilòmetres amb desnivells acumulats que van dels 3.000 als 5.000 metres, segons la ruta i la durada. La web A pas d’Isard ofereix la contractació d’estades en els refugis de la denominada Ruta del Torb: Marialles, la Girada, Mentet, corral Blanc, collet de les Barraques, Ras de Carançà, Pic de l’Àliga (Núria), Hostal Pastuira (Ulldeter) i Gîte-refuge (les Conques).

Segons explica l’impulsor de la pàgina, Xavier Grivé, la promoció permet que els usuaris comprin d’un sol cop la combinació d’allotjaments que possibilita caminar de la Vall de Núria fins al Canigó. Apunta que els nom de la ruta és el del vent del tord. “El que es canalitza entre les valls, a l’hivern eleva la neu i impideix la visibilitat”, defineix.

Això no obstant, Grivé precisa que la ruta està pensada per les vacances d’estiu i que de manera puntual preveu la possibilitat de contractar guies.

La ruta passa a través de paisatges amb carenes, boscos i estanys, on salten els isards, corren els cérvols, volen les àligues i hi canta el gall fer.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.