Notícies i Novetats / Senderisme

Els aparcaments de la zona de La Fageda d´en Jordà, ja son de pagament

La crisi generalitzada a tota la societat, i la manca de recursos de les entitats públiques, fan que s´hagin de trobar fonts de finançament allà on siguin. En els llocs amb gran afluència turística, una de les pràctiques habituals son fer pagar per accedir o gaudir de l´entorn. A Rupit ja fa temps que es va fer de pagament, l´aparcament just a l´entrada, tot i que a un preu molt raonable: 1€ per tot el dia.

Aquestes mesures també son aplicades per accedir a Parcs Naturals, tot i que aqui no son del tot habituals, però en altres païssos -com als Estats Units, son la pràctica habitual de trobar-se un peatge just a l´entrada del Parc-.

El darrer exemple, es la zona de La Fageda d´en Jordà i el Croscat, que fins ara eren lliures, i des d´aquest octubre del 2012, passaran a ser de pagament. Res a objectar si tenen per objectiu reinvertir en la zona, tot i que el preu fixat no es del tot econòmic: 2€ per quatre hores.

Ens fem ressó de la notícia apareguda al Diari de Girona, el 04-10-2012:

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa cobra per aparcar

L’objectiu és aconseguir recursos per reparar l’erosió que provoquen les visites dels turistes

SANTA PAU | XAVIER VALERI Deixar els cotxe als aparcaments de can Serra i del volcà de Santa Margarida per fer un itinerari per la Zona Volcànica de la Garrotxa ja no és gratuït. Des del dilluns 1 d’octubre, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa cobra 2 euros per estacionar el cotxe durant 4 hores. A partir de les primeres hores, cobren 1 euro per cada una que passa.

La mesura forma part de la programació de la carta Europea de Turisme Sostenible i està destinada recaptar fons per evitar l’erosió del parc. Cobrar per aparcar ja es fa a d’altres parcs naturals. Fonts del Parc, han informat que en els propers dies valoraran el potencial econòmic de la mesura i també es tindran en compte solucions per als residents al Parc.

Tres dies després de l’aplicació de la mesura, el vigilant i ara cobrador de l’aparcament de Can Serra va valorar que ningú se li ha queixat, ni ha desistit d’aparcar per haver de pagar. “Quan els dius que és per invertir-ho en la millora de l’àrea la gent no es queixa”, va explicar. Al cap de poc, un turisme es va endinsar cap a l’entrada de l’aparcament. El vigilant s’hi va acostar i va informar la conductora que li cobraria 2 euros per aparcar. També li va explicar les rutes pedestres que podia iniciar des de l’aparcament.

“MIlor que fos gratuït, però si és per mantenir-ho ben cuidat, doncs, mira…”, va explicar la conductora. Va apuntar que es diu Maria Brandana que és de l’Argentina i viu a Barcelona. Va explicar que fa tres dies de festa. Va recordar que va conèixer la Zona Volcànicade la Garrotxa fa sis mesos i li va agradar. Per això, ahir, estava disposada a iniciar una caminada per la Fageda, amb la seva companya, una senyora jubilada.

Els milers de turistes que cada dia arriben a la Zona Volcànica de la Garrotxa per fer itineraris pedrestres provoquen una erosió que requereix d’inversions del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El director del Parc Natural, Xavier Puig, va apuntar que en els propers dies disposarà d’una nova organització dels horaris d’obertura dels centres d’informació del parc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.