Incidències i accidents / Senderisme

Cap de setmana de rescats a muntanya

Novament un cap de setmana mogut a les contrades de Girona, en quan a rescats a muntanya, i aquesta vegada, sortosament, sense cap víctima mortal o greu. Una vegada mes, els Bombers i els GRAE han sigut els equips que han participat en els rescats.

Un fem arribar el detall de la notícia apareguda al Diari de Girona, avui 14-10-2012:

Els Bombers rescaten un noi a Roses, una dona al Puigmal i tres excursionistes a Setcases

Els caminants del Costabona es van perdre quan baixaven del cim i estaven sans i estalvis

GIRONA | ACN/DDG Cinc persones rescatades en tres dies, que coincideixen amb un pont festiu i que la gent aprofita per sortir a fer excursions. Els Bombers de la Generalitat van rescatar divendres un noi de 17 anys que es va trobar malament a la vora d’una riera a Roses i una dona de 42 anys que va patir un accident mentre baixava del Puigmal. Ahir al migdia, tres excursionistes que baixaven del Costabona, a Setcases, també van necessitar ajuda, ja que s’havien perdut.

El jove de 17 anys es va trobar indisposat a la zona de la riera la Cuana, a prop de Roses. Fins al lloc s’hi van desplaçar quatre dotacions terrestres dels Bombers amb membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), ja que es tractava d’una àrea de difícil accés. El van atendre al centre d’atenció primària de Roses, amb pronòstic lleu. Fins al lloc dels fets, també s’hi van desplaçar efectius de la policia local i els Mossos d’Esquadra.

D’altra banda, una dona de 42 anys va haver de ser rescatada després d’accidentar-se mentre baixava el Puigmal, a Queralbs. La víctima, veïna de Fornells de la Selva, va ser traslladada amb helicòpter fins al lloc on hi havia l’ambulància i la van evacuar a l’Hospital de Campdevànol amb una possible fractura de turmell.

I ahir, a dos quarts de tres de la tarda, es va avisar d’un grup d’excursionistes que s’havien perdut baixant del Costabona. Una dotació terrestre amb efectius dels GRAE els va localitzar al voltant de les quatre de la tarda. Les van acompanyat fins al cotxe, sanes i estàlvies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.