Incidències i accidents / Senderisme

Diumenge de rescats a Montserrat, Setcases i Ulldemolins i accident greu a Masella (04/01/2015)

El primer cap de setmana del 2015, no ha sigut gens plàcid i tranquil, malgrat que l´estat del temps ha estat molt tranquil i agradable.

Els Bombers i els equips dels GRAE han hagut de treballar de valent a Catalunya, en diferents punts, per atendre accidents de diferent consideració. Aquests rescats s´han donat a Montserrat amb una molt greu caiguda de 20 metres, del mirador dels Apòstols; un altre accident a prop del Bastiments fent baixada cap el coll de la Marrana, i finalment a Ulldemolins.

Però s´ha produït un accident crític a l´estació d´esquí de Masella.

Us fem arribar la nota de premsa, publicada pels Bombers de la Generalitat, respecte als rescats, i pel Diari de Girona, respecte al greu accident a Masella.

Els Bombers de la Generalitat han fet aquesta tarda 3 rescats de muntanya

·         A Montserrat, un excursionista ha caigut del mirador dels Apòstols i ha resultat ferit amb contusions múltiples,
 
·         A Setcases s’ha rescatat un jove que feia una travessa des de Bastiments,
 
·         A Ulldemolins, una dona s’ha torçat el turmell al Grau del Llop
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg del dia d’avui en 3 rescats de muntanya, a Monistrol de Montserrat, Setcases i Ulldemolins, amb un balanç de 3 persones ferides. L’accident més greu ha tingut lloc a la muntanya de Montserrat, on els Bombers han hagut de rescatar un noi de 28 anys que ha caigut de la terrassa del mirador dels Apòstols i ha anat a parar a uns esbarzers. La caiguda ha estat de més de 20 metres d’alçada. L’avís ha arribat a les 16.07 hores i ha fet mobilitzar un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers, a més d’una dotació terrestre. El jove estava conscient, orientat i movia totes les extremitats, però tenia cops múltiples. Ha hagut de ser rescatat pels Bombers amb un gruatge de l’helicòpter. Posteriorment ha estat traslladat a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell en l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
A Setcases, el GRAE dels Bombers ha rescatat un noi de 26 anys i veí de Quart que ha caigut mentre feia una travessa per la neu amb grampons baixant del pic de Bastiments pel Coll de la Marrana. L’avís de l’accident ha arribat a les 14.15 hores. Igual com en el cas anterior, el jove ha estat immobilitzat pels Bombers, que després l’han carregat a l’helicòpter en una llitera. La nau ha aterrat a la vora del lloc on hi havia el jove accidentat junt amb el grup d’amics amb qui feia la travessa i posteriorment l’ha evacuat fins a l’helisuperfície de Campdevànol, on ja hi havia una ambulància que l’ha dut al servei d’urgències de l’hospital d’aquesta població.
 
Finalment, els Bombers de la Generalitat també han rescatat al Grau del Llop una dona de 51 anys i veïna de Reus que ha caigut i s’ha torçat el turmell mentre feia una travessa cap a Ulldemolins. La dona anava acompanyada de 3 adults més. En aquest cas, i alertats a les 12.20 hores, els Bombers han hagut de treballar-hi amb un helicòpter amb personal del GRAE i del GEM, i una dotació terrestre. Un cop localitzada, l’excursionista ha estat immobilitzada i carregada a l’helicòpter en una llitera, i posteriorment traslladada al parc de Bombers de Cornudella de Montsant, on ja hi havia una ambulància que l’ha acabat derivant a un centre sanitari de la zona.

Un esquiador ferit crític en accidentar-se a l´estació de Masella

L’home, de 28 anys, intentava recuperar un guant que li ha caigut quan era al telecadira

04.01.2015 | 18:09

ACN Un esquiador de 28 anys ha resultat ferit crític aquest diumenge al migdia després d’accidentar-se a l’estació d’esquí Masella (la Cerdanya), a Alp. Segons ha pogut saber l’ACN, la víctima, que feia surf de neu, hauria perdut un guant quan era al telecadira, a la zona de la Coma Pregona. Un cop n’ha baixat, l’ha anat a buscar tot i que per recuperar-lo havia de passar per fora pista per una zona amb molt pendent. Ha estat aleshores quan ha caigut i ha resultat ferit crític. La víctima té un politraumàtic amb traumatisme cranioencefàfic. El ferit ha estat evacuada en helicòpter a l’Hospital Parc taulí de Sabadell, on l’han ingressat a l’UCI. L’accident ha passat cap a un quart de tres de la tarda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.