Incidències i accidents / Senderisme

Excursionista mort prop de Vallter 2000

Aquest dissabte va desaparèixer un excursionista de Torelló, de 48 anys, que havia anat a fer fotografies per aquesta zona del Ripollés. Finalment els serveis de rescat varen trobar el seu cos sense vida, prop de la Font de la Perdiu.

Us fem esment de la notícia apareguda al Diari de Girona, el 11/01/2015.

Troben el cos sense vida d´un excursionista perdut dissabte a Setcases

Es tracta d’un veí de Torelló de 48 anys que havia sortit a fer fotografies per la zona de la Font de la Perdiu i el clot de Bacivers

12.01.2015 | 07:22

SETCASES | ACN / DDG Els cossos d’emergències i de recerca van localitzar ahir, a dos quarts d’una del migdia, el cos sense vida d’un veí de Torelló de 48 anys que havia desapargut dissabte a la tarda. Els efectius el van trobar entre la bassa de l’estació d’esquí Vallter 2000 i la zona de la Font de la Perdiu, a Setcases. Segons sembla, la víctima havia sortit el dissabte al matí amb la intenció de fer fotografies per la zona de la Font de la Perdiu, Bastiments i el clot de Bacivers.

La recerca es va activar dissabte quan els Bombers van ser alertats que l’home, veí de Torelló i de 48 anys, havia sortit al matí i no havia tornat. Tampoc se’l podia localitzar per telèfon. Davant d’això, una dotació dels Bombers va començar la recerca dissabte al vespre i es va allargar fins a les cinc de la matinada. Els efectius van localitzar el vehicle del difunt aparcat a l’estacionament de l’estació d’esquí Vallter 2000, situada dins del municipi ripollès de Setcases.

Ahir al matí es va reprendre la recerca amb quatre dotacions dels Bombers, efectius del GRAE, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, amb la Unitat d’Intervenció de Muntanya, companys i familiars de la víctima. En principi estava previst que s’incorporés a les tasques un helicòpter per fer un reconeixement aeri de la zona, però el fort vent que bufava ho va impedir i es va suspendre per motius de seguretat.

Els efectius de rescat i recerca van buscar el desaparegut per la zona de la Font de la Perdiu, Bastiments i el clot de Bacivers, per on l’home tenia previst passar segons la ruta que s’havia marcat. Finalment, ahir migdia, a dos quarts d’una, els efectius van localitzar el cos sense vida de l’home entre la bassa de l’estació de Vallter 2000 i la Font de la Perdiu. Fins al lloc del tràgic succés s’hi van desplaçar efectius de la Policia Judicial dels Mossos d’Esquadra. Segons van indicar fonts del cos policial, queda descartat que la mort s’hagués produït per culpa d’alguna altra persona.

Fa escassos quinze dies hi va haver un altre rescat a la mateixa zona, però en aquest cas va acabar molt millor. El passat 28 de desembre, els GRAE van rescatar un excursionista que havia caigut i s’havia fracturat el turmell a la zona de coll de l’Isard, a Setcases.

Igual que aquest cap de setmana, el fort vent que bufava també va obligar a deixar l’helicòpter dels Bombers a terra per seguretat. L’accidentat, un veí de Barcelona de 44 anys, va haver de ser portat en llitera i a peu pels equips de rescat fins el lloc on l’esperava l’ambulància.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.