Incidències i accidents / Senderisme

Dos muntanyencs morts a la Pica d´Estats i al Pedraforca i un excursionista perdut a la Vall de Núria.

Ens fem ressó de la mort d´un escalador a la zona de Saldes( Berguedà), quan estava fent via per una canal, que s´ha produït, aquest dimarts( 25/08/2015). Nota de premsa de Bombers de la Generalitat:

Un escalador mor en un accident a Saldes (Berguedà)

A les 17.25 hores d’aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un accident d’escalada a Saldes (Berguedà). Segons el seu company, que ha donat l’alerta als serveis d’emergència, l’escalador ha caigut mentre feia la via Homedes, a la cara nord del Pedraforca.
L’accident s’ha produït quan els dos escaladors tornaven per la canal de descens de la via d’escalada i un d’ells s’ha precipitat per un desnivell de 20 metres. Atès que la zona és de difícil accés, els Bombers han realitzat la maniobra de gruatge per extreure el ferit i lliurar-lo als sanitaris. Es tracta d’un home de 50 anys que finalment ha mort.
En el rescat han treballat efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat i el suport d’una dotació terrestre.  
També ha treballat personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que s’ha desplaçat al lloc amb l’helicòpter medicalitzat i una ambulància. A més, 3 dotacions del Cos dels Mossos d’Esquadra han dut a terme tots els tràmits judicials pertinents.
D´altra banda, dissabte passat es va donar la veu d´avís sobre un excursionista desaparegut a la Pica d´Estats, i també la setmana passada, es va organitzar una recerca d´un excursionista desaparegut des de dimarts( 18/08/2015), per la zona de Queralbs. Us fem arribar la nota de premsa de Bombers:

Els Bombers de la Generalitat localitzen el cos sense vida de l’home que buscaven a la Pica d’Estats

El cos sense vida del muntanyenc localitzat ahir a la Pica d’Estats correspon a l’home que els Bombers de la Generalitat buscaven des de dissabte a la zona. Segons informen els Mossos d’Esquadra, familiars de la víctima l’han pogut identificar en el transcurs de les diligències fetes al llarg de les darreres hores. L’helicòpter de Bombers va localitzar el cos ahir, cap a dos quarts de sis de la tarda en un barranc de difícil accés al costat català de la muntanya.
La recerca s’havia iniciat dissabte a les 12.13 hores del migdia quan els Bombers de la Generalitat van ser alertats d’una persona perduda al cim de la Pica d’Estats, al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà). La família de l’excursionista, Jordi O., veí de Montcada i Reixac de 67 anys, va donar l’avís en veure que no l’home tornava tal i com era previst després que marxés dijous a fer el cim.
Els Bombers van coordinar la recerca rastrejant tota la zona amb un dispositiu composat per un helicòpter amb una dotació de la unitat de muntanya del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i un vehicle lleuger. També hi va participar la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra i la Gendarmerie Nationale de França, que va sobrevolar la zona francesa de la serralada. De la mateixa manera, els familiars i els refugis de muntanya de la zona, a Catalunya i a França, van col·laborar per tal de poder rastrejar el darrer lloc on havia estat vist l’excursionista.
 
Recerca a Queralbs d’un home desaparegut
 
Per una altra banda, els Bombers de la Generalitat continuen avui a Queralbs fent la recerca del veí de Gavà de 59 anys, a qui es busca des de dimarts passat conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, quan es va localitzar la seva motocicleta estacionada en un aparcament de la zona. Avui, la recerca continuarà amb prospeccions per terra per part del GRAE en torrents, gorges i salts d’aigua a la zona de Fontalba, sempre depenent de les condicions meteorològiques.
Ahir, el dispositiu de Bombers va consistir en 7 dotacions terrestres i un helicòpter. També hi van participar fins a dues unitats del Grup Caní de Recerca (GCN).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.