Notícies i Novetats

Novetats editorials: esquí de muntanya, rutes en BTT i per la Garrotxa i el Baix Camp

Fem un recull d´algunes novetats editorials relacionades amb la muntanya, que s´han publicat darrerament.

50 itineraris d´esquí de muntanya pel Pirineu català( Cossetània Edicions, 2015).

Un recull ampli de sortides de diferent nivell, elaborades per en Pito Costa i Carles Luch, amb sobrada experiència i coneixement de la zona. Tot i que el títol remet a Catalunya, les rutes inclouen rutes dintre d´Andorra i del Pirineu francès:” Els autors han resumit la seva dilatada experiència en un recull molt equilibrat d’excursions per a tots els gustos: per a amants de les rutes desconegudes, esquiadors a la recerca dels descensos més agosarats, debutants en la modalitat de l’esquí de muntanya…” El seu preu de venda aproximat es de 14,90€.

 

 

Baix Camp, 17 excursions a peu( Cossetània Edicions, 2015).

Aquest llibre de rutes per la comarca del Baix Camp mostra el perfil divers, i no tant conegut, de diferents llocs de la comarca, tant de mar com de muntanya, i es un recull fet per Montserrat Puig Martí, el seu primer llibre de rutes: “El Baix Camp és ple de camins i racons que superen les pàgines d’aquesta guia, però el recull que teniu a les mans és una bona mostra representativa de les seves diferents fesomies. Des del mar, a Cambrils, fins al sostre comarcal, el Tossal de la Baltassana a Prades, avancen per camins i corriols que miren d’allunyar-se de la cara més coneguda del territori per fer cap als racons menys trepitjats de la comarca. Un total de disset essències circulars amb excel·lents panoràmiques que forgen l’ànima d’aquest suport que us encoratja a caminar”.

El preu de venda al públic es de 12,30€.

Vallès Occidental, 17 excursions en BTT( Cossetània Edicions, 2015).

Una altra novetat de l´editorial Cossetània, es aquesta guia, recull de rutes, tambè 17, com la del Baix Camp – en aquest cas, amb la modalitat de BTT-, obra d´en Carles Sans Ravellat i Jordi Vidal Pedrals, ambdós practicants d´aquest esport amb gran nivell i experiència, centrada en una comarca, com el Vallès Occidental, amb una forta densitat humana i d´infraestructures, que compliquen poder oferir rutes una mica allunyades dels nuclis urbans. Tot i així, s´ha aconseguit un recull de sortides a l´abast de la majoria dels afeccionats a la BTT: “Gràcies a la recerca que els autors han fet per la comarca, hi trobareu rutes de gran interès paisatgístic, natural i cultural, alguns de molt coneguts com Collserola, Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac, i d’altres menys freqüentats”.

Surt a un preu venda al públic de 12,30€.

Garrotxa, 20 excursions a peu( Cossetània Edicions-Editorial Alpina, 2015).

La darrera novetat, es una guia de 20 excursions per la Garrotxa, coeditada per aquestes dues editorials molt vinculades amb el món de la muntanya, i que recullen sortides per llocs força coneguts, amb altres de menys concorreguts pels senderistes, per l´Alta Garrotxa, el Puigsacalm o per la Zona Volcànica: “Una bona idea general de la diversitat del paisatge de la Garrotxa queda copsada en aquesta selecció d’itineraris per la comarca: des de les profundes gorges i feréstegues cingleres de Sant Aniol d’Aguja o Escaladuix fins als cims del Comanegra o del Puigsacalm, passant per valls plàcides com la del Bac o de Begudà i entre importants monuments muntanyencs com les ermites de la Mare de Déu d’Escales, Sant Miquel del Mont, Santa Maria de Finestres o els castells de Colltort i Hostoles, per citar alguns exemples”.

Aquest llibre ha estat redactat per en Josep Mauri Portolès, amb un preu de venda al públic de 18€.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.