Incidències i accidents

Mor una dona a la via ferrada de Sant Feliu i un nen greu per accident al Puigsacalm

Una dona d´Esplugues de Llobregat de 47 anys, va morir aquest passat dilluns( 28/12/2015), a la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols, quan estava inspeccionant un tram fora de la via. Us oferim la notícia apareguda al Diari de Girona:

Esther Blanch Cluet és la víctima de l’accident mortal que es va produir a l’inici de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols aquest dilluns al vespre. Era experta, tenia 47 anys i era veïna d’Esplugues. Va perdre la vida en precipitar-se per un penya-segat de més de 20 metres d’alçada que culmina a la cala del Molí de Sant Feliu. Va morir a l’instant i el seu cos va quedar en una zona de molt difícil accés.

Les causes de la seva mort són accidentals però ahir els Mossos d’Esquadra encara van anar sobre el terreny juntament amb Policia Local i l’alcalde per recollir més informació. La difunta es dedicava professionalment a l’ensenyament i també era experta en escalada i vies ferrades. De fet, segons fonts consultades, aquell vespre va anar amb un amic seu a la via ferrada per avaluar-ne l’estat per anar-hi amb un grup l’endemà per fer-la a la llum de la lluna.

El seu company va veure com la seva amiga queia pel precipici després que volgués mirar el mar des de l’inici de la via ferrada, en un indret on ja hi ha el cable per tal d’enganxar el mosquetó en cas de voler començar la via. Tant la noia com el seu company anaven equipats per la via ferrada i amb roba per fer trekking en el moment del succés.

Blanch i el seu amic formaven part d’un grup de quatre parelles que estaven passant un dies en un hotel de Palafrugell. Inicialment havien d’anar a passar uns dies a esquiar però, per la falta de neu, van decidir anar passar el cap ?d’any en aquesta àrea del Baix Empordà. Malgrat el succés, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va descartar prendre cap mesura respecte de la via ferrada ja que l’accident es va produir fora del circuit, de manera que la desgràcia no és atribuïble a un defecte en la seguretat del trajecte. De fet, les fonts municipals van precisar que el dilluns la via ferrada havia estat revisada. També van concretar que a la zona on va caure la víctima hi havia una línia de vida, un cable on enganxar el mosquetó.

El tràgic succés es va produir el dilluns al voltant de les vuit del vespre. El company de la víctima va alertar el 112 del fet i ràpidament Bombers va activar els equips de rescat, que van confirmar la localització de la dona sense vida en unes roques a una zona de difícil accés. Posteriorment, ja certificada la seva mort, els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació, que conclou una caiguda accidental, i dels tràmits judicials per a l’aixecament del cos i juntament amb els Bombers la van evacuar amb barca al port. El SEM va enviar psicòlegs per atendre els companys de la víctima. Al lloc de l’accident van treballar també la Unitat de Muntanya dels Mossos i els Grae de Bombers.

D´altra un altre accident greu ha tingut lloc al Puigsacalm, amb un noi de 12 anys. Us oferim la notícia publicada pel Diari de Girona:

Un nen de 12 anys ha resultat ferit greu aquesta tarda en patir un traumatisme craneal després de precipitar-se més de 100 metres per la muntanya. El nen, veí de Caldes de Malavella, hauria relliscat després de cedir un arbre en el que s’havia recolzat poc després de fer el cim.

El nen anava acompanyat d’una tieta i d’un adolescent. Els Bombers han rebut l’avís dels fets a dos quarts de dues de la tarda, i hi han enviat efectius del parc d’Olot i un helicòpter amb membres del GRAE. Un cop rescatat ha estat traslladat fins a una zona de la Vall d’en Bas on l’esperava un helicòpter medicalitzat del SEM. Aquest l’ha dut a l’hospital Trueta de Girona. El nen ha patit traumatismes cranioencefàlic i abdominal.

El menor està estable dins la gravetat i ha estat ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Trueta. El seu pronòstic és reservat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.