Incidències i accidents

Dos empordanesos moren fent escalada en gel als Alps( 16/02/2017)

Fem esment de la notícia publicada al Diari de Girona, el 17/02/2017, de l´accident mortal que varen patir dos empordanesos vora el massís del Meije, situat als Alps francesos.

Dos empordanesos moren als Alps en caure’ls a sobre un bloc de gel

Timoteo Hernández Quirante, un mosso d´Esquadra de 39 anys veí de Cistella, i Daniel Aguilar Jiménez, de 35 anys i nascut a Figueres, es trobaven practicant escalada a França · Quatre alpinistes més moren hores abans en un accident a Itàlia

Eva Batlle Efe | París / Roma 17.02.2017 | 08:16

Dos empordanesos moren als Alps en caure'ls a sobre un bloc de gel

Dos empordanesos moren als Alps en caure’ls a sobre un bloc de gel

Dos alpinistes empordanesos van morir ahir a la tarda mentre practicaven escalada sobre gel en una zona dels Alps francesos molt freqüentada pels amants de l´escalada i de l´esquí de fons i extrem. A primera hora de la tarda el Ministeri d´Exteriors confirmava la mort dels dos alpinistes i explicava que els havia caigut a sobre una cascada de gel. Mitjans locals van informar que van patir l´accident mentre practicaven escalada sobre gel en un sector del municipi de la Grave, que està situat a la falda del massís de Meije. El consolat general espanyol a Marsella es va posar immediatament en contacte amb les famílies de les víctimes i els va oferir ajuda per als tràmits de repatriació dels cadàvers. Segons el diari local Dauphiné Libéré, l´accident va tenir lloc a primera hora de la tarda al sector de Fréaux, que és molt turístic i en aquesta època de l´any presenta sempre una bona ocupació hotelera.

Les víctimes són Timoteo Hernández Quirante, un mosso d´Esquadra de 39 anys natural de Cistella que vivia a Figueres i que estava destinat a la zona de la Regió Policial de la Regió Metropolitana Nord dins de l´Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro). L´agent vivia a Figueres amb la seva dona i els seus dos fills, un nen de 12 anys i una nena de 7.
L´altra víctima és Daniel Aguilar Jiménez, un un pilot de tuneladora que treballava a l´empresa Herrenknecht. Anteriorment havia estat treballant a l´empresa francesa Eifagge, una de les dues societats que va construir i gestionar el túnel del TAV. Aguilar tenia dona i un fill. El consistori de la capital de l´Alt Empordà va convocar un minut de silenci per a les dotze del migdia d´avui a la plaça de l´Ajuntament.

Condols oficials

El conseller d´Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, va mostrar el seu condol a través d´una piulada a la xarxa social Twitter amb les famílies dels dos alpinistes empordanesos que van morir als Alps francesos. «El meu més sentit condol als familiars i amics dels dos catalans morts als Alps, un d´ells mosso d´esquadra», es podia llegir al missatge.

Paral·lelament, el president del Govern, Mariano Rajoy, va expressar el seu condol per la mort de dos empordanesos en aquest trist accident. «Els meus condol als familiars, amics i companys dels dos espanyols morts practicant escalada als Alps francesos», va escriure el cap de l’Executiu al seu compte de Twitter.

Hores abans, quatre alpinistes italians van morir també ahir i un altre va resultar ferit en desprendre´s una part de la cascada de gel que estaven escalant a la localitat de Gressoney Saint Jean, a la regió italiana de la Vall da Aosta, als Alps. Els alpinistes, tots de nacionalitat italiana, estaven escalant la cascada anomenada Bonne Année quan es va desprendre el gel, mentre que el ferit es trobava als peus de la paret.

Els equips de rescat van ser avisats poc després de dos quarts d´onze del matí i van acudir a la zona de l’accident a bord d’un helicòpter. Allà, els metges presents van inspeccionar l’únic supervivent del grup, que estava en estat de xoc, encara que no presentava ferides de particular gravetat.

La paret de gel estava considerada com una de les més segures de la zona, però el despreniment va poder estar causat per les temperatures relativament altes que s´estan experimentant en aquests dies, que superaven els deu graus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.