Notícies i Novetats

Novetats editorials: rutes de senderisme per la costa i la Noguera i cicloturisme( 2017)

En aquests darrers mesos( juny a octubre 2017), l´editorial Cossetània ha tret al mercat quatre novetats editorials que recullen rutes de senderisme i de cicloturisme. De cicloturisme es novetat la guia de Rafael Vallbona, 50 itineraris de cicloturisme tranquil per Catalunya, que complementa la que ja va publicar, amb la mateixa editorial, no fa gaires anys. De les guies de senderisme, n´hi ha dues que tenen com a motivació les rutes aprop de mar i finalment una guia de rutes per la comarca de La Noguera. Us fem un breu resum de cada novetat.

50 itineraris de cicloturisme tranquil per Catalunya, de Rafael Vallbona.

Aquest recull de rutes circuits “el paisatge, la descoberta i el patrimoni són els protagonistes, de manera que eviten les grans dificultats físiques i el cicloturisme esportiu. Cada ruta està pensada a partir de la idea de descobrir i cartografiar un territori amb suau cop de pedal, i posar-lo en valor històric, paisatgístic, social i cultural. En concret, són itineraris per vint-i-vuit comarques de tot el país, del litoral a l’Aran i del Segrià a l’Empordà. A més, sempre que es pot, s’hi combina la bicicleta i el transport públic, una mescla idònia per fomentar el turisme sostenible.” La majoria de les rutes es situen a comarques del litoral o del Prelitoral, i tenen una distància entre 20 i 30 quilòmetres, amb un grau de dificultat de fàcil o mitjà. El preu orientatiu de venda es de 15,40€.

Excursions a peu per la Costa Brava, de Sergi Lara.

Dintre de la col.lecció Miniazimut, el conegut autor de llibres de muntanya, Sergi Lara, ens proposa 15 rutes per aquesta contrada. La guia de butxaca, detalla la ruta a seguir, amb indicació del desnivell, durada i topografia. Les rutes tenen com a punts importants la zona del Cap de Creus( Portbou, Roses, Llançà), la Gavarra Marítima( Sant Felíu de Guíxols), Begur i l´Estartit però tambè recull rutes per l´interior( Pau i Vilajuïga, Fitor). El preu orientatiu de venda es de 9,95€.

20 excursions a prop del mar, de Sergio Fernández Bertolín.

Ens proposa rutes per tota la costa catalana. Des de la Costa Brava fins el Delta de l´Ebre. La nota distintiva d´aquesta guia, es que vol combinar trajectes que sortint prop del mar arribin a cims propers, amb la qual cosa es vol allunyar de les rutes mes habituals que recorren els camins de ronda. Això fa que les rutes tinguin una durada, desnivell i distància molt poc habituals en guies de rutes vora el mar, i que no serien massa aptes per a gent poc acostumada a caminar. Molts dels trajectes proposats superen els 700 metres de desnivell i els 20 quilòmetres de distància. El preu orientatiu es de 13,10€.

 

Noguera, 17 excursions a peu, de Francesc Antillach i Antònia Ortiz.

En aquesta guia podem trobar tot un seguit de rutes per conèixer aquesta comarca poc coneguda, i que es centra ” majoritàriament en les serres que esglaonadament van pujant des de la Baixa Noguera fins a la serralada del Montsec. Entre les rutes que hi trobareu, hi ha la de Sant Llorenç de Montgai a l’ermita de Montalegre, la de Millà a l’ermita de Sant Llobí o la de Vilanova de Meià al puig de Meià. L’existència de grans embassaments confereix un especial atractiu a aquest territori. Per això, sovint, mentre anireu trepitjant camins i corriols, podreu gaudir d’aquest decorat d’aigües plàcides dels petits mars interiors.” Val a dir que la majoria dels recorreguts tenen un desnivell i una distància apreciable, per la qual cosa, no son aptes per a gent poc acostumada a caminar. El preu orientatiu es de 12,30€.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.