Notícies i Novetats / Senderisme

El Parc del Castell de Montesquiu senyalitza 4 noves rutes

Castell de Montesquiu

Castell de Montesquiu

La zona del Castell de Montesquiu, a la comarca d´Osona, compta amb 4 noves rutes senyalitzades. Es una zona amb molta afluència de visitants i es d´agraïr aquesta millora en la senyalització, sobretot, la ruta que transita pel paratge dels Bufadors, on la senyalització es molt deficient i confosa. Us oferim la noticia apareguda fa pocs dies al web del Parc.

“La Xarxa de Parcs Naturals posa al vostre abast una àmplia oferta d’itineraris senyalitzats que podreu fer seguint les indicacions i plafons informatius en les fites d’inici (alguns d’ells adaptats per a persones amb discapacitats de mobilitat o visuals) i que també podeu consultar a l’app. Amb la incorporació de quatre nous itineraris senyalitzats, ja són set el total de recorreguts amb els quals podreu gaudir del patrimoni natural i cultural del Parc del Castell de Montesquiu.

Els quatre nous itineraris senyalitzats són els següents:

· PR-C 214 Serra de Bufadors

La ruta surt de l’aparcament del castell de Montesquiu i travessa tot el Parc per arribar a la serra dels Bufadors, on es troben parets escarpades a la cara sud i una magnífica fageda a l’obaga. Retorna per la part nord del Parc fins a tocar a l’ermita de Sant Moí, i passa pel Torrent de les Dous per arribar a Planeses i retornar al castell per Font Codineta.

· SL-C 130 Sant Moí

Itinerari que porta a l’ermita romànica de Sant Moí. Té el seu inici a l’aparcament del castell de Montesquiu, baixa pel corriol fins a font Codineta, puja cap a Planeses i entra a Sant Moí després de creuar el Torrent de les Dous. De tornada passa per la Farga de Bevié, va fins la font de Planeses i puja de nou a l’aparcament del castell de Montesquiu des de font Codineta. Aquest itinerari coincideix en alguns trams amb el GR151 i el GR210.

· Obaga de les Codines

Itinerari circular que condueix cap al camí de l’Orra fins arribar a la Bauma del Ginestet i torna cap al Pont de les Codines passant prop dels Emprius. A mitja ruta es pot agafar un desviament que permet fer una versió curta de l’itinerari.

· Solell de les Codines

Petit itinerari circular que té el seu punt de partida al Pont de les Codines. A partir d’aquí transcorre pels camps i feixes de l’Escola de Natura de les Codines i s’enfila pels boscos de roure del solell del Turó de les Vívoles. Un cop a la Font del Prat, comença el descens per retornar al punt d’inici.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.