Activitats populars / Notícies i Novetats

Mostra Muntanya i Aventura a Figueres 2018( 17a edició)

Aquest novembre, i en un format mes curt i concentrat, arriba la 17a edició de la Mostra de Muntanya i Aventura, que es fa a Figueres.

Com cada any, hi ha un seguit de projeccions audiovisuals així com de xerrades d´alpinistes o deportistes vinculats amb la muntanya, de reconegut nivell; una sessió oberta als estudiants dels diferents instituts educatius de la ciutat, i una mostra de fotografies a la Sala La Cate.

La programació es aquesta:

Projeccions audiovisuals:

Dissabte 24 / 18.00 h Projecció dels dos curts premiats al “I Concurs Curtmetratge Autopodium Volkswagen La Mostra Figueres 2018”
Solidream. Les Oeuvres du Pamir
“Incognita Patagonia”
Solo in Papua”

Xerrades a la Sala La Cate:

Divendres 16: a les 21.00 hores, MIREIA MIRÓ (esquiadora de muntanya).

“Esquiadora catalana destacada en competicions importants d’esqui de muntanya, des de l’any 2007 i fins que l’any 2013 anuncia la seva retirada de la competició. Durant aquests anys participa també en curses de muntanya, amb molts bons resultats. Fora de l’ambient de les competicions, la Mireia prova el salt base. Però l’any 2015 comença amb la noticia que la Mireia torna a la competició i ho fa amb bons resultats, i així continua…”( cortesia lamostra.cat).

Dissabte 17: a les 18.00 hores,  SILVIA VIDAL (escaladora)

“Escaladora catalana considerada la millor en grans parets. Va ser una de les convidades que vam tenir l’any 2012 i no va deixar indiferent a ningú. Ara torna amb una nova ruta en solitari, a una vall remota d’Alaska. 36 dies carregant 150 Kg d’equip i menjar, obrint camins i creuant rius, i 17 dies penjada a la paret. Incomunicada. Sola. Moltes anècdotes i molts moments. Moltes sensacions i emocions que voldria compartir” ( cortesia la mostra.cat).

Divendres 23: a les 21.00 hores,  ORIOL BARÓ (alpinista)

Alpinista català nascut a la vall de Boí i forjat al Pirineu. Va fer la primera expedició a l’Himalaia el 2001, i des d’aleshores no ha parat. L’última expedició fou aquest passat estiu, amb l’intent d’assolir el Gasherbrum IV per una nova ruta. Les muntanyes poc freqüentades i difícils sempre han atret la seva mirada. L’any 2010 és reconegut com a guia professional i des d’aleshores es dedica també a la formació de futurs guies de muntanya i d’esportistes.( cortesia lamostra.cat).

Les projeccions dels documentals i les xerrades amb els persones convidades, tenen un preu que es aquest:

Documentals: 3,00 €.
Jornades de convidat: 5,00 €.

Exposició de fotos de Montphoto, al vestíbul de la sala La Cate, del 15 al 30 de novembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.