Rutes de senderisme

Ruta 65. Tossa de Mar a Puig Ses Cadiretes.

Breu introducció.

Ruta circular pels voltants de Tossa de Mar per assolir el cim del Puig de Ses Cadiretes, on podrem tenir bones vistes de tota la zona.

Dades tècniques:

 • Durada de la ruta.

Unes 4.00-4.15 hores, per a una persona acostumada a caminar, sense comptar parades.

 • Quilometratge.

Aproximadament uns 15 quilometres.

 • Desnivell de la ruta( màxim, acumulat, perfil).

El desnivell màxim serien uns 510 metres aproximadament, entre el punt mes alt de 518 metres( Puig Ses Cadiretes) i el punt de sortida, a la vora de la riera de Tossa( 6 metres). El desnivell acumulat serien uns 550 metres. El perfil de la sortida es força regular i marcat: primer planer pel parc de Sa Riera i de pujada constant fins arribar a Ses Cadiretes; la tornada, de baixada fins arribar de nou al parc Sa Riera.

 • Dificultats tècniques.

Cap ni una.

 • Tipus de senyalització.

Trobem marques del GR-92 i pals numerats, col.locats en diferentes cruïlles. No hi ha cap dificultat en seguir la ruta.

 • Estat del terreny.

Pistes de terra en molt bon estat. Cal vigilar això sí la previsió del temps, ja que en cas de pluja intensa, la riera que travessa Tossa de Mar, ens podria donar una sorpresa.

Època recomanada.

En general qualsevol època, excepte l´estiu.

Altres observacions( patrimoni arquitectònic).

Ermita Mare de Déu de Gràcia: es tracta d´una ermita, datada del segle XVII, de la qual es conserva nomes una part.

Descripció de la ruta.

Com arribar-hi: si arribem a Tossa de Mar, per la carretera GI-681, quan arribem a una rotonda, que dona accés al centre del poble, trobarem dos carrers d´entrada. Podem agafar el que queda mes a l´esquerra -Avinguda de Catalunya-, on trobarem espai per aparcar els vehicles -si no es temporada turística-. En el nostre cas, sortim del pont que travessa la riera de Tossa, a l´alçada del carrer Doctor Fleming, fent cruïlla amb la rambla Pau Casals.

 1. Tossa de Mar-Pont Rambla Pau Casals( 00.00 hores)( 00,00 qm)( alçada 6 metres).

Som al costat del pont. Seguim per la rambla Pau Casals, que es paral·lela a l´avinguda Catalunya, en direcció al parc de Sa Riera -tenim la riera a la nostra esquerra-. Anem pel carrer, deixant enrera la part urbana.

A la dreta trobarem el càmping Mas Martí, i molt a prop, podem veure l’esplèndid Pi Gran de can Martí, amb mes de 4 metres de diàmetre i 250 anys de vida. Som al parc de Sa Riera, i anem per un camí ample de terra. Veurem marques del GR i arribem amb una cruïlla de pistes, on hi ha el pal senyalitzador 1. Anem per la dreta en direcció a l´ermita de Mare de Déu de Gràcia.

La pista comença a fer pujada. Mes endavant trobarem una pista a la dreta, però seguim rectes. Veurem senyals de la ruta BTT 1 i 2.

Quant portem uns 2 quilòmetres aproximadament, arribem al coll de Sastre. Hi ha una pista en baixada a la dreta, que porta a la cala Pola. Seguim per la pista amunt. Poc després passem davant el Pi del Bisbe( pal 4). Deixarem diferents cruïlles, seguint les marques del GR.

 1. Ermita Mare de Déu de Gràcia( 1.00 hores)( 3,66 qm)( alçada 239 metres).

Podem aturar-nos una mica en aquesta cruïlla de camins. Trobem el pal 7 de la ruta. Seguim per la dreta en pujada, en direcció al Puig de Cadiretes. La pista es ampla, en bon estat, i va fent pujada de forma constant.

Arribem a una cruïlla de pistes( 3,92 qm), on veurem el pal 8. Recte, la pista porta a Sant Grau. Hem de girar a l´esquerra, en pujada; tindrem alguna vista del mar i de la pista que hem fet de pujada.

Trobem el pal número 9, amb una cruïlla a la dreta. Seguim rectes. Veiem marques del GR.

 1. Sa Porta de Pedra( 1.30 hores)( 5,45 qm)( alçada 420 metres).

Al costat de la pista, trobem el rètol d´aquest mirador, que es troba a la nostra esquerra. Hem d´agafar un corriol que rodeja uns pedregots a pocs metres. Tindrem bones vistes de la badia de Tossa.

Retornem a la pista i la seguim fins que trobem el pal 10 Pla Ses Pinyaques( 5,61 qm), en una cruïlla de pista. Primer seguim rectes, i en una nova cruïlla, anem per l´esquerra. Poc després trobem un rètol del Paradolmen d´en Garcia.

Arribem al Pla de Ses Pinyaques, on trobem el pal 11, i anirem cap a la nostra esquerra, en direcció al proper Puig de Cadiretes. En aquesta zona, no tenim vistes, estem dintre del bosc d´alzines.

La pista arriba fins la cruïlla del pal 12( 6,84 qm), on veurem un corriol a l´esquerra, que ens portarà al Puig de Ses Cadiretes. Tornarem després a aquest lloc. Seguim el corriol estret i atapeït de vegetació i poc després arribem al pedregot on es el troba el cim.

 1. Puig de Ses Cadiretes( 2.00 hores)( 7,00 qm)( alçada 518 metres).

Per arribar al cim haurem de superar un petit desnivell, sense cap dificultat especial, encara que en dies humits, cal vigilar una mica. Dalt del cim, hi ha punt geodèsic i una creu, i podrem tenir una vista esplèndida de Tossa, així com les de les Gavarres, el Montseny i altres cims.

A poca distància veurem una torre de guaita. Retornem al pal 12, i fem camí de baixada pel que es coneix com la vall del Roc. Ja no trobarem marques del GR, només marques grogues d´Itinerannia i els pals numèrics.

El camí de tornada, serà majoritàriament de baixada, tot i que en algun tall, el camí pot fer alguna lleugera pujada. Trobem el pal 13, en una cruïlla, i el seguim a l´esquerra.

Passem pels pals 14 i 15, fins que arribem a la planta depuradora( 13,32 qm); el camí ara es planer i ja hem desfet tota la pujada. Rodejem per l´esquerra un petit estanyol; deixem un corriol a l´esquerra; el camí fa un gir i travessem la riera. Ja som de nou al parc de Sa Riera.

Som a prop de la zona esportiva. Agafem un camí ample a la nostra esquerra, que passa pel davant d´una zona de pícnic, i poc després pel Pi Gran. Només cal desfer el camí del principi.

 1. Tossa-pont Rambla Pau Casals( 4.00 hores)( 15,00 qm).

Valoració de la sortida.

Ruta senzilla i sense dificultat especial.

Anècdotes.

Data de la sortida.

16/12/2018.

Recursos( Webs, Wikiloc, Galeria fotografies, Cartografia/Bibliografia).

Ajuntament de Tossa de Mar.

Nota: la durada i el temps entre cada punt descrit a la ruta es orientativa i es vàlid per a gent acostumada a caminar; la descripció de la ruta correspon al moment de fer-se o de la seva revisió. No garantim ni ens fem responsables de possibles canvis al traçat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.