Rutes de senderisme

Ruta 76. Blanes a Lloret.

Breu introducció.

Curta travessa de Blanes a Lloret, per la façana marítima, que ens permet gaudir i conèixer boniques cales i platges.

Dades tècniques:

 • Durada de la ruta.

Aproximadament unes 4 hores, per a una persona acostumada a caminar, sense comptar parades.

 • Quilometratge.

Aproximadament uns 11,700 quilòmetres.

 • Desnivell de la ruta( màxim, acumulat, perfil).

El desnivell màxim no arriba als 120 metres, entre el punt mes baix a nivell de mar, i el mes alt, a uns 116 metres, a prop de la plaça de l´Horitzó. L´acumulat serien uns 360 metres, ja que es una sortida força irregular, amb pujades i baixades.

 • Dificultats tècniques.

Cap de destacable.

 • Tipus de senyalització.

Trobarem alguns rètols , en punts determinats; pals senyalitzadors del GR. En general, no massa ben senyalitzada, i confosa en alguns trams.

 • Estat del terreny.

En general en bon estat.

Època recomanada.

Qualsevol època. A l´estiu podem aprofitar per a fer un bany a les diferents cales i platges. Es una sortida relativament senzilla, però força a l´ombra.

Altres observacions( patrimoni arquitectònic).

Ermita Santa Cristina: Està situada a 3,5 km del centre de Lloret. La primera notícia que se’n té és de l’any 1376. El temple actual és de finals del segle XVIII, és d’estil neoclàssic i té un riquíssim altar major de marbre fet a Itàlia, i una interessant col·lecció d’ex-vots i de vaixells en miniatura. Sota el “Pi Centenari” se celebra, per la Festa Major (diada de Santa Cristina, 24 de juliol), l’esmorzar de germanor de tots els pescadors, on es menja el típic “estofat”( cortesia ajuntament de Lloret de Mar).

 Descripció de la ruta.

Com arribar-hi: podem utilitzar el transport públic per deixar el vehicle a Lloret i anar en bus fins Blanes. La combinació es molt bona. El bus ens deixa a la parada de bus, a la Plaça Catalunya, davant el passeig marítim de Blanes.

 1. Blanes-Plaça Catalunya( 00.00 hores)( 00,00 qm)( alçada 4 metres).

Sortim davant de la plaça de Catalunya. Seguim el passeig marítim( Passeig de Cortils i de Vieta) en direcció nord est( NE), en direcció al port marítim. Es una passeig força agradable, amb zones arbrades i d´esbarjo per la mainada. No hi ha cap marca o senyal.

Passem davant el club de Vela de Blanes i, poc després, per una pineda i deixem el passeig -en aquest lloc, es diu de la Mestrança-, i agafem el Pas de la Mestrança, un carrer estret, amb escales. Sortim al carrer Esperança, i anem a la dreta, en pujada, en direcció est(E).

El carrer es fa carretera, sense espai pels vianants; la pujada es fa notar; a la nostra esquerra, hi ha el carrer Vidal i Barraquer, però seguim rectes.

Tindrem boniques vistes de la platja i port nàutic de Blanes. Seguirem pujant per la carretera; passem per davant de l´entrada als Jardins de Marimurtra; la carretera fa baixada, i deixem el carrer Jardí a la nostra esquerra. Seguim pel carrer de l´Ermita, fins que arribem a una cruïlla, on trobem un pal senyalitzador.

 1. Cruïlla camí de ronda-Carrer de l´Ermita( 00.30 hores)( 1.67 qm)( alçada 40 metres).

Seguirem el senyal GR92, en direcció a la cala de Sant Francesc, començant el camí de ronda. Anem per un camí entre el reixat de finques, en baixada. Arribem de nou al mar, veurem el Roc des Viver davant nostre, i ens apropem, pel camí de ronda, en perfecte estat fins a la cala.

 1. Cala Sant Francesc o cala Bona( 00.40 hores)( 2.12 qm)( alçada 4 metres).

Es una cala ampla de sorra; amb zona de restaurants a peu del camí de ronda. Seguim el camí cimentat, on veurem senyals d´enllaç amb el GR92 a 1 qm. Voregem la costa; passem pel mig d´un trau entre les roques, fins que el camí fa un gir ( es una zona d´esllavisades), i anem per unes escales i ens allunyem de la línia de mar.

La pujada per aquestes escales es fa feixuga; arribem a un carrer, i el creuem i continuem pujant per una nova tanda d´escales que tenim al davant. Arribem a dalt de les escales, i enllacem amb el carrer Mirador de la cala, i el seguim a l´esquerra, en direcció oest(O); veurem una marca groga, i arribem a l´enllaç amb el GR, i a la plaça de l´Horitzó, una petita rotonda, on veurem un pal senyalitzador.

Anirem per la nostra dreta, seguint les marques del GR; anem per una carretera, on hi ha un petit espai per a vianants, en lleugera baixada, fins que arribem a una tanca, on posa Parc Pinya de la Rosa.

 1. Cruïlla Jardí botànic Pinya de la Rosa( 1.20 hores)( 4,38 qm)( alçada 70 metres).

Seguirem per un camí de terra en baixada; passem pel davant de la porta d´entrada a la finca S´Agulla( tornarem a passar per aquest lloc a la tornada); i seguim el camí en baixada fins arribar a la cala  S´Agüia.

 1. Cala S´Agüia( 1.35 hores)( 5.08 qm)( alçada 0 metres).

Arribem en aquesta petita cala, a peu de mar. Es una cala rocosa. Tornem a fer camí de pujada, fins l´entrada a la finca S´Agulla, i aleshores seguim un corriol, que queda a la nostra dreta, que va entre la vegetació, i va fent baixada.

Tindrem una vista de les cales que veurem abans d´arribar a Lloret de Mar. Passem per una pineda; el camí fa una pujada; trobem un corriol a la dreta que baixa a una cala, però seguim rectes i baixem per un camí, amb una barana de fusta fins arribar a una platja.

 1. Platja Treumal( 2.00 hores)( 5,86 qm)( alçada 2 metres).

Es una platja de sorra, prou ampla, veurem un pedregot al fons de la platja. Hi anem fins allà, i enllacem amb la platja de Santa Cristina.

 1. Platja Santa Cristina( 2.05 hores)( 6,02 qm)( alçada 2 metres).

Som al terme municipal de Lloret de Mar. La platja fa de límit. Aquesta platja es mes gran, i mes urbanitzada; no te l´encant de Treumal. Si caminem una mica per la platja, veurem un punt d´atenció mèdica, aprop d´un club de rems, i deixem la platja, i agafem un camí a l´esquerra, en pujada, fins arribar a una zona d´aparcament.

 1. Ermita Santa Cristina.

Veurem l´església de Santa Cristina; si passegem fins al seu darrera, veure una zona de mirador i un enorme pi. Des del davant de l´església, seguim un camí ample en direcció nord-oest( NO), en pujada, fins que enllacem amb una carretera, i la seguim a la dreta durant una estona. Veurem un senyal de Ruta de les Ermites de Lloret.

Mes endavant passem davant un hotel, i anem per una pista de terra ampla i planera, fins que arribem a una zona asfaltada. Entrem a l´avinguda Sa Boadella, seguim les marques del GR; en una cruïlla, anem per la dreta en planer, fins que enllacem amb una pineda, seguint les marques del GR. Mes endavant trobem una cruïlla de tres camins, i anem per l´esquerra, seguint el GR.

Anem en baixada, per un terreny, amb moltes arrels al terra, fins que trobem un pal senyalitzador. A la dreta, en direcció a cala Boadella, i a l´esquerra, en direcció als Jardins de Santa Clotilde i la platja de Fenals. Anem per la dreta en direcció a la cala.

 1. Platja Sa Boadella( 2.45 hores)( 8,23 qm)( alçada 2 metres).

Es una bonica platja de sorra, ampla; al costat hi ha la platja de Sa Cova. Refem el camí fins el pal senyalitzador d´abans, i anem ara en pujada, seguint el GR. Ens apropem a una urbanització, després a una rotonda, on hi ha la plaça de Nicolau Rubió, i anem per la dreta, pel carrer de Pius Font; mes endavant, veurem l´entrada als jardins de Santa Clotilde, però seguim rectes. Trobarem la desviació al castell de Sant Joan i la seguim; entrem en una pineda, en baixada, fins que arribem a la platja de Fenals.

 1. Platja de Fenals( 3.20 hores)( 9,84 qm)( alçada 6 metres).

Es una platja força gran de sorra. Hi ha un passeig, i al mig trobem una zona recreativa, on fer estiraments. Trobarem algun banc per seure. Seguim pel passeig fins al seu final, i girem a l´esquerra pel carrer Domènec Carles, seguint la marca del GR, fins arribar a la plaça d´Alfred Sisquella.

Anem per la dreta, passant pel costat d´una petita placeta, on hi ha un transformador elèctric; pujarem per unes escales, que ens faran suar una mica; creuem el carrer Ricard Canals i seguim per un altre tram d´escales, fins arribar dalt de les escales, amb cruïlla amb el carrer Marià Fortuny( 10,80 qm). Seguim rectes, creuant el carrer, en direcció cala Banys.

Anem en baixada, per una pista asfaltada.

 1. Cala Banys( 3.45 hores)( 11,06 qm)( alçada 15 metres).

Tot i el nom, no es una cala per banyar-se; hi ha un establiment d´hostaleria, en una zona molt ben condicionada. El camí passa pel mig d´aquestes instal·lacions, i segueix fins arribar a un mirador amb vistes a la platja de Lloret.

Des del mirador, podem tenir una magnífica estampa de la platja gran de Lloret així com també de cala Banys. Seguim el camí fins que arribem a l´inici del passeig d´Agustí Font.

 1. Passeig Agustí Font( 4.00 hores)( 11,77 qm).

En aquest punt, finalitza la ruta. Molt a prop tenim l´estació de busos.

Valoració de la sortida.

Ruta molt agradable de fer, sobretot en èpoques que no hi hagi massa gent, com un dia assolellat a la tardor, hivern i a la primavera. Hi ha algunes pujades per escales que son una mica esgotadores. Ideal per a utilitzar el transport públic, ja que hi ha molt bona combinació de busos entre Blanes i Lloret de Mar.

Anècdotes.

Data de la sortida.

24/03/2019.

Recursos( Webs, Wikiloc, Galeria fotografies, Cartografia/Bibliografia).

Ajuntament de Blanes.

Ajuntament de Lloret de Mar.

Línia bus Autocars Pujol.

Wikiloc track: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/blanes-a-lloret-34549034

 Nota: la durada i el temps entre cada punt descrit a la ruta es orientativa i es vàlid per a gent acostumada a caminar; la descripció de la ruta correspon al moment de fer-se o de la seva revisió. No garantim ni ens fem responsables de possibles canvis al traçat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.