Rutes de senderisme

Ruta 103. Sant Pere Pescador, itinerari marge dret riu Fluvià.

Breu introducció.

Passejada curta i molt plàcida, que surt de l´oficina de Turisme de Sant Pere Pescador, i recorre el marge dret del riu Fluvià, que desemboca al mar Mediterrani, on podrem gaudir de boniques vistes de la vegetació de ribera, l´Illa de Caramany, i la zona de platja, amb vistes al golf de Roses, i a la zona del Montgrí.

Dades tècniques:

  • Durada de la ruta.

Aproximadament 1.45 hores, sense comptar parades.

  • Quilometratge.

Aproximadament 6,95 quilòmetres.

  • Desnivell de la ruta( màxim, acumulat, perfil).

La ruta te un desnivell inapreciable, ja que es molt suau, quasi a nivell de mar. Per tant, no cal tenir en compte aquesta dada.

  • Dificultats tècniques.

Cap de destacable.

  • Tipus de senyalització.

Trobarem senyals indicadors en algunes cruïlles i marques grogues d´Itinerannia.

  • Estat del terreny.

En principi es un terreny en bones condicions, ara bé, cal tenir present que en cas que hagi plogut abans, i si ha sigut amb certa intensitat, ens podem trobar amb zones enfangades o que estiguin inundades.

Època de l´any recomanada.

Qualsevol època de l´any seria bona. A l´estiu, podem aprofitar per banyar-nos a la platja de Martinet. Tot i així, en dies amb molta calor, es una sortida molt al descobert.

Altres observacions( patrimoni arquitectònic).

Cap de destacable.

Descripció de la ruta.

Com arribar-hi: el municipi està força ben comunicat amb altres municipis, per tant, podrem arribar des de diferents llocs. El lloc de sortida es l´oficina de Turisme, que només està oberta una part de l´any, i que disposa d´una àmplia zona d aparcament, i on també hi ha una petita zona de pícnic. Està just a la vora del riu Fluvià.

  1. Pere Pescador-Oficina Turisme( 00.00 hores)(00,00 qm).

Del darrera de l´oficina, hi ha rastre de caminet que ens porta al pal/senyal d´Itinerannia (AE221). Una mica més enllà, veurem un altre pal/senyal “Camí Mas Martinet” amb un senyal blau. Seguim el camí ample, que va a la vora del riu Fluvià. De seguida, trobem a la nostra dreta el tancat del càmping Riu. El camí fa un gir, i es separa del riu; passem pel costat d´una zona de canyissars, fins que creuem un pont sobre el riu.

  1. Pont Rec del Molí( 00.10 hores)(0,700 qm).

Un cop creuat el pont, passem sota una línea eléctrica i enllacem de seguida amb una pista ampla. La seguim a la nostra esquerra, seguint el senyal Camí Mas Martinet.

En un revolt de la pista, veurem que hi ha un corriol a la nostra esquerra que va seguint la pista, i que está pensat pels Excursionistes, ja que la pista -sobretot en época estival-, pot tenir una mica de trànsit.

El camí es molt planer, amb molt maques vistes de la ribera del riu, amb la seva vegetació diferente i abundosa. A la vegada, trobarem a la dreta de la pista, plantacions de fruiters.

En especial, destaquem l´illa d´en Caramany, enmig del curs del riu. Poc després, arribarem a una cruÏlla, on veurem unes pedres grosses a la nostra esquerra.

  1. Cruïlla Can Martinet (00.25 hores)(1,88 qm).

Hem de parar atenció en aquesta cruïlla. Per la dreta, seguiría la pista, que hem seguit fins ara, i que seria per tornarem. Per tant, repetirem tot el recorregut fet fins aquest punt. Per l´esquerra, anirem pel caminet de terra, a la vora del riu.

Podem escollir qualsevol opció per continuar la ruta. En aquest cas, seguim rectes, per l´esquerra, per la vora del riu. Una mica enllà, veurem un corriol a la nostra esquerra, que s´acosta al riu, però hem de seguir rectes (1,97 qm).

El camí es fa mes obert, i ja podem contemplar el curs fluvial sense arbres. Una mica mes endavant, trobem una pista a la dreta, però seguim rectes, fins que arribem a una mena de pont on trobem una marca d´Itinerannia i una marca blava.

Tornem a trobar una altra pista a la dreta, però tampoc la seguim (2,76qm).

L´entorn natural per on anem canvia, i trobem un plafó de la planta Salicòrnia. Podem trobar a banda d´aquesta planta, joncs, tamarius, i també, hi ha zones de llacunes temporals.

A l´altra banda del riu, podem veure gent que practica la pesca; cada vegada tenim mes a prop la zona de platja, fins que veiem un mirador de fusta, en una zona ja de sorra.

  1. Mirador gola del Fluvià (00.45 hores)(3,05 qm).

Ens hi acostem fins al mirador -ens hem de desviar uns metres-, des d´on ja tenim una vista tant de la Gola del Fluvià, la zona del golf de Roses i la zona del Montgrí. Retornem al camí , travessem un petit pont de fusta, i entrem en una zona de dunes que es troben en procés de regeneració, segons un plafó informatiu que trobem. Trobarem una cruïlla amb corriols a banda i banda, però seguim pel camí, delimitat per un filat de pals encordats, fins que arribem a la platja.

  1. Platja de Martinet (00.50 hores)(3,40 qm).

Des de punt que estem, ens hi podem acostar, girant a la nostra esquerra fins arribar al lloc on desemboca el Fluvià al mar Mediterrani.

  1. Gola del Fluvià (00.55 hores)(3,59 qm).

Mereix la pena el desplaçament. Ara hem de refer el nostre camí i seguir per la platja, fins que trobem el lloc per fer la tornada.

Seguim per la platja, a la vora dels pals encordats, fins que trobem un camí delimitat de sortida, i deixem la platja (4.09 qm). Trobem una plafó de regeneració, i un ampli aparcament de terra per a vehicles. Tot i que trobem un corriol proper a la nostra dreta, no l´agafem. Anem fins al final de l´aparcament, i seguim una amplia pista, molt planera.

A la dreta trobem un camí però no el seguim.

Passem pel davant de Can Martinet, ara turisme rural, on hi ha un gàlib per evitar l´entrada de vehicles alts a la platja.

Deixem dues cruïlles a la dreta, i seguim per la pista fins enllaçar amb el punt 03 (5.21 qm).

Ara ja només resta refer el camí que havíem fet a l´inici.

  1. Oficina Turisme (1.40 hores)(6,95 qm).

Valoració de la sortida.

Ruta molt suau i molt maca, sobretot, a la primavera, per gaudir de la vegetació de la ribera.

Data de la sortida.

02/05/2021.

Recursos( Webs, Wikiloc, Galeria fotografies, Cartografia/Bibliografia).

Ajuntament Sant Pere Pescador-Turisme.

Parc Natural dels Aiguamollls de l´Empordà.

Track Wikiloc: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/r103-sant-pere-pescador-itinerari-marge-dret-riu-fluvia-80598686

Cartografia/Bibliografia: cap de destacable.

Nota: la durada i el temps entre cada punt descrit a la ruta es orientativa i es vàlid per a gent acostumada a caminar; la descripció de la ruta correspon al moment de fer-se o de la seva revisió. No garantim ni ens fem responsables de possibles canvis al traçat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.