Rutes de senderisme

Ruta 118. Canet d Adri, esglesies St Vicenç i St Llorenç, font de la Torre.

Breu introducció.

Ruta matinal per Canet d´Adri (Gironès), gran part per zona boscosa, que ens permet conèixer les esglésies de Sant Vicenç i Sant Llorenç (al veïnat d´Adri), i el racó de la Font de la Torre, en un recorregut prou distret.

Dades tècniques:

 • Durada de la ruta.

Aproximadament unes 2.30 hores, per a una persona acostumada a caminar, sense comptar parades.

 • Quilometratge.

Aproximadament uns 7 quilòmetres.

 • Desnivell de la ruta( màxim, acumulat, perfil).

El desnivell màxim no arriba als 130 metres, entre el punt mes baix al paratge de la Font de la Torre de 227 metres, i el punt mes alt a prop d´unes baumes molt petites, un cop passat el mas enrunat de Can Xinet, de 355 metres. El desnivell acumulat de pujada serien 226 metres, ja que es una sortida una mica irregular.

 • Dificultats tècniques.

Cap d´important. Només en algun lloc de la ruta, i donat el tipus de terreny sorrenc, hi ha unes pujades i baixades de pocs metres, en cal vigilar una mica per no relliscar, ja que es un terreny molt sorrenc. Trobarem alguna corda per a facilitar la baixada/pujada.

 • Tipus de senyalització.

A la primera part trobarem alguns pals senyalitzadors. La segona part de la ruta, un cop visitada l´església de Sant Llorenç, ja no em trobarem mes senyals o pals.

 • Estat del terreny.

En general anem per corriols o pista per dintre de bosc; només algun tall de pocs metres que el terreny es sorrenc, i dificulta alguna pujada/baixada de pocs metres.

Època de l´any recomanada.

La primavera i la tardor.

Altres observacions( patrimoni arquitectònic).

Església Sant Vicenç: “Esmentada des del 822, la base de l’edifici actual és un temple romànic del segle XI, de tres naus i capçalera amb tres absis, del qual es conserva part del mur sud i els absis. Al segle XVI (1560 a la llinda) s’hi van fer importants reformes, que li donaren l’aspecte actual: es reféu la façana principal, a ponent, amb un rosetó i una porta d’estil renaixentista.” (web ajuntament).

Església Sant Llorenç: “edifici romànic del segle XII, d’una nau capejada per un absis semicircular decorat exteriorment amb un fris dentat. La façana s’obre a ponent, i hi destaca la porta, remarcada per dues arquivoltes i suportada per dues columnes amb capitells esculturats amb caps humans, ocells i motius geomètrics. Afectada pels terratrèmols del segle XV, l’església fou refeta posteriorment, en diverses fases que s’allargaren fins al segle XVIII, amb l’alçament de la nau, la construcció de capelles laterals i l’erecció, sobre la nau, d’un campanar de torre de planta quadrada” (web ajuntament).

Descripció de la ruta.

Com arribar-hi: per la carretera GIV-5313, fins que arribem al davant de l´església de Sant Vicenç, a peu de carretera, que es troba a tocar del centre urbà, del petit nucli de Canet. Hi ha un aparcament de terra, on poden aparcar uns quants vehicles.

 1. Canet d´Adri-església de Sant Vicenç (00.00 hores)(00,00 qm)(alçada 246 metres).

Som davant de l´església. A la nostra esquerra hi ha un plafó informatiu, i veurem un corriol, que passa pel lateral de l´església; el seguim i veurem un senyal. Passem entremig dels camps de conreu, fins que ens acostem a una carretera a la vora d´una finca. En arribar, hi veurem un senyal a l´esquerra, i girem en aquest direcció. La pista fa un curt giravolt en pujada, i trobem una cruïlla: a la dreta, hi ha l´entrada a la finca de Can Grau. Seguim per l´esquerra, i el camí es converteix aviat en un corriol per dintre del bosc.

Una mica endavant (0,590 qm), trobem una cruïlla, i agafem el corriol de la dreta, on hi ha un senyal. El corriol va alternant pujades i baixades molt suaus. Passem a la vora d´una barraca.

Passem pel costat del tancat d´una finca, i hi ha una pujada, on cal anar en compte, ja que el terreny pot donar peu a relliscades. Una mica després, hi ha una baixada, on hi ha una corda, que ens dona mes seguretat, per a evitar relliscar amb la sorra.

 1. Cruïlla pista (00.50 hores)(2,37 qm)(alçada 314 metres).

En arribar en aquesta cruïlla, hem de parar atenció: tornarem en aquest punt després de visitar l´església de Sant Llorenç.

Ara de girar a la nostra dreta, en lleugera baixada en direcció al veïnat d´Adri, fins arribar a la carretera. La creuem, davant d´una finca, i seguim un camí per l´esquerra, que voreja aquesta finca, i ben aviat arribem a una església.

 1. Església de Sant Llorenç (00.55 hores)(2,69 qm)(alçada 297 metres).

Està situada en un entorn ben cuidat i on podem aprofitar per estar-nos una estona. Ara cal retornar fins al punt 2 anterior, on seguirem per la pista que havíem deixat a la nostra esquerra abans. Anem en lleugera pujada, en un recorregut força obert.

 1. Can Xinet de Puig d´Adri (1.15 hores)(3,69 hores)(alçada 340 metres).

Trobem les runes d’aquest mas de Can Xinet, i veurem un plafó informatiu de la zona. Des d´aquest punt, tenim una vista esplèndida on podem albirar l´Empordà, el massís del Montgrí, les Illes Medes i també la ciutat de Girona. Al darrera nostra, tenim el volcà del Puig d´Adri.

Sembla acabar-se en aquest lloc el camí per on havíem anat. Però hem de seguir la traça d´un corriol, en la mateixa direcció, entre els prats, que fa suau baixada.

 1. Baumes (1.25 hores)(4,13 qm)(alçada 355 metres).

Just a la vora del corriol, trobem unes baumes, però son força petites i no tenen gaire interès.

Mes endavant trobem una cruïlla enmig del bosc, on no hi ha cap senyal.

 1. Cruïlla (1.45 hores)(5,00 qm)(alçada 310 metres).

Anem per l´esquerra, per un camí en bon estat, en lleugera baixada, i on haurem tingut alguna vista ja de Canet d´Adri a prop.

Arribem a la carretera GIV5313 (5,42 qm), i seguirem un corriol en baixada, a la vora d´un senyal. Uns metres enllà, en una cruïlla, girem a la dreta, pel mig del bosc.

Mes endavant, arribem a una carretera local i la seguim a l´esquerra, apropant-nos al centre de Canet. Trobem un carrer a la nostra esquerra, el carrer de Valer, per on farem la tornada al punt de sortida, però que no agafem ara.

Seguim recte uns metres fins arribar a una cruïlla de carrers, on a la dreta hi ha un plafó del paratge de la Font de la Torre.

Anem a visitar aquest paratge. Anirem per un camí de terra, fins arribar a una zona ja mes emboscada. Veurem un plafó del paratge, i trobem unes escales que fan baixada, que seguim fins que arribem a la font.

 1. Paratge Font de la Torre (2.10 hores)(6,26 qm)(alçada 227 metres).

Hem seguit un corriol, a la vora d´una barana metàl.lica, on podem contemplar el curs de la riera. A la nostra dreta, podem veure restes de l´antic molí de la Torre. Podem fer una volta completa en aquest lloc, passant per la font, un pont sobre la riera, que ens permet veure una resclosa, i tornar per l´altra banda, fins arribar de nou al peu de les escales que havíem baixat abans.

Ara només resta fer camí de tornada fins la cruïlla del carrer Valer, que seguirem rectes fins arribar de nou a la carretera, i nomes resta creuar-la.

 1. Canet d´Adri-església St Vicenç (2.25 hores)(6,87 qm).

Valoració de la sortida.

Sortida entretinguda, amb suficients punts d´interès, per a considerar-la una ruta maca de fer i senzilla.

Data de la sortida.

10/10/2022.

Recursos( Webs, Wikiloc, Galeria fotografies, Cartografia/Bibliografia).

Ajuntament Canet d´Adri.

Vall de Llèmena.

Track Wikiloc: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/r118-canet-dadri-esglesies-st-vicenc-i-st-llorenc-gorga-la-font-de-la-torre-118033066

Nota: la durada i el temps entre cada punt descrit a la ruta es orientativa i es vàlid per a gent acostumada a caminar; la descripció de la ruta correspon al moment de fer-se o de la seva revisió. No garantim ni ens fem responsables de possibles canvis al traçat.

One thought on “Ruta 118. Canet d Adri, esglesies St Vicenç i St Llorenç, font de la Torre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.