Rutes de senderisme

Bibliografia 2023: rutes per pobles abandonats del Penedès i l´Anoia

Aquest mes de febrer de 2023, ja estarà disponible per a la seva venda, un llibre de rutes per pobles abandonats de les comarques de l´Anoia, Garraf i el Penedès. Publicada per l´editorial Cossetània, dintre de la col.leció Azimut, es obra d´en Gener Aymamí i Domingo, que ha ocupat diferents càrrecs en entitats esportives així com redactor de la revista Excursionisme de la UEC. Aquesta guia te un preu de 13,50€

Informació a la web:

En aquesta guia hi trobareu 16 itineraris per les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, en què l’objectiu principal és visitar un poble abandonat.

Elements que ara considerem bàsics, com l’aigua corrent i l’electricitat, a molts d’aquests pobles els mancaven. En la gran majoria tampoc no hi havia metge, ni escola, i els camins eren corriols que passaven per boscos i muntanyes. Els pobles més “afortunats” tenien un camí de carro que els dies de pluja s’enfangava i resultava intransitable; per això no ens ha d’estranyar que el delit de molts habitants d’aquests nuclis rurals fos anar a viure al lloc on hi havia tots aquests serveis, dels quals ells no disposaven.

No es pot oblidar que darrere d’aquests habitacles rònecs fa un temps hi havia caliu humà. En la seva memòria, cal respectar- los i no malmetre’ls; el pas dels anys ja se n’ocupa, de fer la seva feina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.