Notícies i Novetats / Senderisme

Itineraris a peu de Palau Saverdera al Wikiloc

L´ajuntament de Palau Saverdera, de la comarca de l´Alt Empordà, ha decidit aprofitar les noves tecnologies per difondre els seus recursos naturals, gràcies a la pràctica del senderisme. La plataforma de Wikiloc -fundada per un català-, ha servit per disposar per qualsevol usuari de la mateixa, de totes les rutes, amb un nivell fàcil o moderat, mitjançant l´ús del GPS.

Us fem esment de la notícia publicada al Diari de Girona, el 08/05/2012, i l´enllaç al wikiloc.

Palau-saverdera ha decidit aparèixer al mapa mundial de rutes i itineraris d’interès GPS que permet la comunitat d’usuaris en xarxa Wikiloc, un espai per descobrir i compartir rutes a l’aire lliure a peu, en BTT (bicicleta) o moltes altres activitats. Les rutes apropen, entre altres punts d’interès, al valuós patrimoni prehistòric de la població.

L’itinerari megalític de la Fontasia; el de Mas Isaach; el de Palau-saverdera, Mas Ventós, Creu Blanca, Pau i Palau-saverdera; la Ruta del Sacrés; la Sureda del Bach i la gorga de la Timba; la Ruta de la carena de la serra de Verdera; Palau-saverdera, Sant Salvador, Sant Pere de Roda, Santa Helena, i Palau-saverdera; Palau-saverdera, Sant Onofre, Mas Ventós, Palau. Aquestes són les vuit rutes que es poden consultar àmpliament a través de Wikiloc. Quatre són considerades fàcils i quatre moderades. Les primeres tenen un recorregut de com a màxim d’entre mig i poc més d’un quilòmetre. Per exemple, en l’itinerari megalític de la Fontasia, els senderistes que el portin a terme començaran en un punt sobre la urbanització de Bellavista des d’on en pocs metres aniran trobant el dolmen de la Fontasia II o Dolmen dels escalons d’en Poet; un Paradolmen, el menhir d’en Poet, el paradolmen dels escalons d’en Poet i el Dolmen de la Fontasia I, una rica presència d’elements megalítics que testimonien la presència dels antics pobladors per aquestes terres. El portal permet veure l’itinerari senyalitzat via satèl.lit per GPS, les característiques (metres, desnivell, coordenades…), i diverses imatges del que l’excursionista es trobarà. Altres rutes senzilles se centren en la bellesa de l’espai natural, per exemple permeten conèixer la gorga de la Timba.

Les rutes valorades com a moderades tenen distàncies més llargues, de fins a 11,82 quilòmetres, i algunes recorren el terme de poblacions veïnes. La més llarga és la ruta de la carena de la serra de Verdera que passa també per Roses, la Selva i el Port de la Selva.

La nova eina de difusió permet a la població situar-se al mapa mundial i als interessats en el senderisme i l’excursionisme, a conèixer una població situada entre parcs naturals.

Enllaç a les rutes al Wikiloc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.